Οι τέσσερις κυβερνητικοί άξονες για την προστασία της α’ κατοικίας

18
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Επιστροφή στην ανάπτυξη για την αγορά ακινήτων μετά από μία δεκαετία κρίσης

Στις τέσσερις αποφάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κυβερνητικά μέτρα που προωθούνται, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «τα οκτώ σχήματα που μπορεί τώρα να ρυθμίσει ένας φορολογούμενος τις οφειλές του, θα γίνουν ένα. Θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Τρίτον, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τέσσερις πολίτες, είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Και τέλος, θα υπάρξει κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

O κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «είναι μεγάλο το θέμα του ιδιωτικού χρέους. Και πρέπει να έχουμε κοινωνική διάσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Πριν την κρίση, το 2008, έγιναν 52.000. Για το 2019 είχαν προγραμματιστεί 22.879 και έγιναν 5.622. Όσοι δεν έγιναν είναι γιατί οι πολίτες βρήκαν λεφτά και μπήκαν στη ρύθμιση».

Παράλληλα τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να προστατευτούν οι αδύναμοι και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.