Η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε αντιπροσώπους των Ταλιμπάν και πολιτικούς, αξιωματούχους και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Αυτό συνέβη εξαιτίας των ενστάσεων των ισλαμιστών ανταρτών για το μέγεθος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών θα γινόταν σήμερα Παρασκευή, όμως αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση «ακυρώθηκε προς το παρόν και θα επεξεργαστούμε εκ νέου κάποιες λεπτομέρειες», προφανώς αναφερόμενος στον αριθμό των συμμετεχόντων, που κατά ορισμένες πηγές θα έφθαναν ως και τους 250. Οι Ταλιμπάν φέρονται επίσης να εναντιώθηκαν στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με δυτικό διπλωμάτη στην Καμπούλ, αναζητώνται άλλες ημερομηνίες για τη συνάντηση. Η αναβολή της χαρακτηρίστηκε «φιάσκο» από άλλο δυτικό διπλωμάτη.

Οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί επανειλημμένα να συναντηθούν με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του προέδρου Άσραφ Γάνι, που αποκαλούν μαριονέτα της Ουάσινγκτον και διαπραγματεύονται απευθείας με τον ειδικό επιτετραμμένο των ΗΠΑ για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ και άλλα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Χαλιλζάντ εξέφρασε μέσω Twitter «απογοήτευση» για το γεγονός ότι η συνάντηση κυβερνητικών αντιπροσώπων με τους Ταλιμπάν αναβλήθηκε.