Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι Λειψοί για το 2025 ως πρόταση για αντισυμβατικές διακοπές στην Ελλάδα με εξωτικές ομορφιές και χωρίς μαζικό τουρισμό.
Η βρετανική Mirror αναφέρει πως «αν αναζητείτε έναν προορισμό πέρα από τα τετριμμένα, οι Λειψοί αποτελούν την ιδανική επιλογή. Το νησί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, παρθένες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και αυθεντική φιλοξενία μακριά από τον συνωστισμό των τουριστών. Οι τοπικές αρχές μαζί με τους κατοίκους αναλαμβάνουν δραστικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την υδατική επάρκεια και την αειφορία ώστε ο τόπος να παραμείνει άθικτος για τις μελλοντικές γενιές».
Στο ίδιο μήκος κύματος η γαλλική Le Figaro συγκαταλέγει τους Λειψούς στις προτάσεις για διακοπές που θα ξεχωρίσουν το 2025 κάνοντας λόγο για την υπέροχη ακτογραμμή, τις ποιοτικές υπηρεσίες και την εξωπραγματική αίσθηση αναζωογόνησης που απολαμβάνουν οι επισκέπτες, οι οικογένειες και τα ζευγάρια στο μυθικό νησί της Καλυψούς.
«Επιλέγουμε να λέμε "όχι" στην κατασκευή πισινών και τις οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλίες με σκοπό να προστατεύσουμε τους φυσικούς μας πόρους και να παρέχουμε στους επισκέπτες την σπάνια πλέον δυνατότητα για διακοπές σε ένα αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.
Η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στις βιώσιμες δράσεις των Λειψών είναι πολύ θετική τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό όπως δείχνουν τα διαδοχικά ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων τις προηγούμενες χρονιές αλλά και τα πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης άνω του 90% στις τουριστικές υπηρεσίες του προορισμού σύμφωνα με έρευνα του Δήμου Λειψών σε χιλιάδες ηλεκτρονικές κριτικές.
Ο κ. Μάγγος προσθέτει πως «με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για υδατική αυτονομία και αειφορία, ολοκληρώσαμε στο νησί το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως πόσιμο νερό με την τοποθέτηση συστήματος παραγωγής και μέτρησης χλωρίου στις τρεις κύριες δεξαμενές του δήμου, κεντρικός έλεγχος και τηλεχειρισμός δεξαμενών, αντλιοστασίων, αφαλάτωσης και γεωτρήσεων, αυτόματη καταμέτρηση των καταναλώσεων με την τοποθέτηση 800 ψηφιακών υδρομέτρων και μείωση του κόστους λειτουργίας των υποδομών και εγκαταστάσεων ύδρευσης. Επιπλέον, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το έργο της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης κατά 13 χλμ».
Τα έργα αυτά εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια του δήμου τα τελευταία χρόνια που έχει οδηγήσει σε μείωση κατανάλωσης και σπατάλης νερού σε διψήφιο ποσοστό αλλά και στην ενίσχυση της παραγωγής.