Τραμπεκεχειρία (η) 1. εκεχειρία την οποία δεν έχει διάθεση να τηρήσει καμία πλευρά «λίγες ώρες μετά την έναρξη της τραμπεκεχειρίας, το Ιράν έκανε το αναμενόμενο και βομβάρδισε το Ισραήλ»
2. συμφωνία καταδικασμένη να αποτύχει «έλα να κάνουμε μια τραμπεκεχειρία τώρα για τα μάτια του κόσμου και μετά προχωράμε κανονικά με το αρχικό μας σχέδιο»
Θα έγραφα ότι ο μόνος που πίστευε ότι η εκεχειρία στον πόλεμο του Ισραήλ με το Ιράν θα μπορούσε να επιβληθεί έτσι εύκολα είναι ο πρόεδρος Τραμπ, αν δεν ήμουν σίγουρος ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας απατεώνας που απλώς θέλει να πουλήσει σανό στην –όχι και φοβερά ευφυή– πελατεία του.
Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει ότι ο πόλεμος έχει ήδη κριθεί υπέρ του Ισραήλ και το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να αποφασιστεί αν το καθεστώς των μουλάδων θα πέσει ή αν θα μείνει στη θέση του ξεδοντιασμένο. Νομίζω πως προτιμότερο είναι το δεύτερο.
Αν η ζωή και η ιστορία μάς έχουν διδάξει κάτι, είναι πως οι αλλαγές καθεστώτων που επιβάλλονται από το εξωτερικό, όχι μόνο δεν πετυχαίνουν, αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνουν. Το καθεστώς των μουλάδων πρέπει να πέσει για το καλό της ανθρωπότητας (και παρά τους πόθους της Αριστεράς), αλλά αυτό πρέπει να το καταφέρουν οι Ιρανοί. Με βοήθεια απέξω, αλλά με την περισσότερη δουλειά να γίνεται από τους ίδιους.
Ποια η σημασία;
Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω άποψη για την ιδέα των πολεμικών πλοίων που θα περιπολούν στα νότια σύνορά μας προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να κάνουν κουμάντο οι διακινητές στο ποιος θα εισέρχεται στη χώρα μας». Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει η κυβέρνηση να μας ενημερώσει τι πρακτικά σημαίνει για τα σκάφη των διακινητών η παρουσία πολεμικών πλοίων.
Τα εθνικά θέματα και το… ξίδι
Σύμφωνα με το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Βλάχο, είναι πολύ προτιμότερο να παραβρεθείς σε μια εκδήλωση στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου παρά σε μια εκδήλωση της Ομάδας Αλήθειας κι αυτό είναι ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τη σχέση του κόμματος του συντρόφου Ανδρουλάκη με τα εθνικά θέματα και το ξίδι.
Θα συνηθίσουν
Οι αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη δημοσκόπηση που τους δείχνει κάτω από το 3% είναι απολύτως κατανοητές καθώς όλοι ξέρουμε ότι κάθε πρώτη φορά είναι δύσκολη. Αλλά δεν ανησυχώ για τους συντρόφους. Σύντομα θα συνηθίσουν