«Παιδιά μας να προσέχετε και να μην τρέχετε», έλεγαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες από τα Α' ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου στους διερχόμενους οδηγούς, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Αυξεντίου και Ούλοφ Πάλμε.


Η εθελοντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, με πρωτοβουλία του προϊστάμενου των Α' ΚΑΠΗ, Θεόφιλου Λελέκη, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα και του Αντιδημάρχου Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ, Γιάννη Βούρτση.


Με πολύ κέφι, οι ηλικιωμένοι, μέλη των Α' ΚΑΠΗ, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και ένα μπρελόκ, στο οποίο αναγραφόταν: "Ποτέ λυπημένοι- Τηρείτε τον ΚΟΚ", ως ενθύμιο στους διερχόμενους οδηγούς με την προτροπή να μην τρέχουν και να προσέχουν, καθώς έχουν αυξηθεί τα τροχαία ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους.

«Θα μπορούσατε να είστε εγγόνια μας», έλεγαν στους οδηγούς των αυτοκινήτων και των δικύκλων που σταματούσαν να τους μιλήσουν.