Στη Σκωτία βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, καλεσμένος του πρίγκιπα της Ουαλίας και διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου. Και το ενδιαφέρον στρέφεται στα όσα ο γαλαζοαίματος προτίθεται να ανακοινώσει σε σχέση με επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στον κτήμα του Καρόλου στο Αϊρσαϊρ, ένα προσωπικό πρότζεκτ του διαδόχου που το θεωρεί μοντέλο για την αξιοποίηση ανάλογων τοποσήμων, όπως για παράδειγμα το Τατόι.

Περιήλθε στην κατοχή του ιδρύματος The Prince’s Foundation που το ανακαίνισε με πράσινες υποδομές το κατέστησε επισκέψιμο και το νοικιάζει. Η φάρμα που το περιβάλλει αξιοποιείται για εκπαιδευτικά πρότζεκτ πάνω σε σύγχρονες μεθόδους αγροκαλλιέργειας
και κτηνοτροφίας ενώ σε όλα αυτά απασχολείται εργατικό δυναμικό από την περιοχή.

Ιδέες που ο Κάρολος έχει προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν από το ταξίδι αυτό και για το Τατόι.

Όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόθεση είναι να γίνουν μέσω του Sustainable Markets Initiative μιας πρωτοβουλίας του για προγράμματα συνεργειών για βιώσιμες επενδύσεις με χώρες εταίρους του προγράμματος.