«Βελτιώνουμε την εισπραξιμότητα των δήμων», επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Ειδικότερα, ως ρύθμιση που βελτιώνει την εισπραξιμότητα των οφειλών προς τους δήμους, διευκολύνει τους οφειλέτες και δεν κάνει τους συνεπείς να αισθάνονται «κορόιδα» περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος τις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των ΟΤΑ, το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη με ονομαστικές ψηφοφορίες επί άρθρων που ζήτησαν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δίνουμε τη δυνατότητα για καταβολή τελών σε 60 δόσεις αλλά και δυνατότητα απαλλαγής από προασυξήσεις για ευάλωτρους οφειλέτες είπε ο κ. Λιβάνιος σημειώνοντας πως ότι διευκόλυνση και να δώσουμε, δεν θα πρέπει να αισθάνονται «κορόιδα», αυτοί οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους που καταβάλλουν προς τους δήμους, πολλές φορές από το υστέρημά τους.

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, πρόκειται για οφειλές 3,6 δισεκατομμυρίων προς τους δήμους και τις ΔΕΥΑ. Τι δυνατότητα δίνουμε τώρα; Ρύθμιση σε 60 δόσεις. Και οι ευάλωτοι οφειλέτες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια, που ισχύουν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, θα μπορούν να πετύχουν και ευνοϊκότερης ρύθμισης είπε ο υπουργός Εσωτερικών εξηγώντας ότι αυτές οι οφειλές αφορούν από τα 20 ευρώ για κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, έως πολύ μεγάλα πρόστιμα είτε πολεοδομικά, είτε τραπεζοκαθισμάτων από πολύ μεγάλα καταστήματα, κά.

Επισήμανε επίσης, ότι με αίτηση του οφειλέτη, εάν και εφόσον το θέλει ο ίδιος, μπορεί να μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό, χωρίς αυτό να είναι ούτε υποχρεωτικό αλλά ούτε τιμωρητικό.