«Όχι« ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν ισραηλινό χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται.

Συγκεκριμένα, o Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, καθώς ταξίδευε με το Air Force One προς τις πληγείσες περιοχές του τυφώνα Helene, αν οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια ισραηλινή απάντηση στο Ιράν: «Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η  κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται για «σκληρή απάντηση» στην πρόσφατη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι «εκτός ορίων». Στρέφεται δε σε «αναλογικά» αντίποινα από το Ισραήλ και σε «περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν». «Θα συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς τι πρόκειται να κάνουν, αλλά και οι επτά από εμάς (τα κράτη της G7) συμφωνούμε ότι έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν, ωστόσο θα πρέπει να απαντήσουν αναλογικά», τόνισε στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο Air Force One. 

Σύμφωνα με το BBC, «η αίσθηση είναι μέχρι στιγμής ότι η ισραηλινή απάντηση δεν είναι άμεσα επικείμενη, ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τα αντίποινα, αλλά εξακολουθούν να προτρέπουν σε αυτοσυγκράτηση -τουλάχιστον σε βαθμό που να προσπαθούν να αποτρέψουν μια περαιτέρω ιρανική αντεπίθεση».