Ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέει όχι στη διαγραφή Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι οπως τονίζει υπάρχουν κάποιοι που  θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος. Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως υποστηρίζει όσα είπε δεν δείχνουν «κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος εμφανίσθηκε να τάσσεται υπέρ της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, όχι όμως και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό παρά την κατά τον ίδιο «λανθασμένη τη στοχοποίηση προσώπων»

«Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η συνέχεια όμως ήταν αποκαλυπτική. Σχολιάζοντας το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί που εμφανίσθηκαν να υποστηρίζουν στα σόσιαλ μίντια τον Παύλο Πολάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος ο κύριος Πολάκης και επίσης – μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε – υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή την συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος»

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποιοι ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ».