Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους φαίνεται ότι είναι οι αγρότες, καθώς προετοιμάζονται για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα την Τρίτη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αγροτών το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, τους ξεκαθάρισε ότι δεν εγκρίνεται το αίτημά τους για κάθοδο στην πρωτεύουσα με τρακτέρ, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός στους αγρότες, η κάθοδός τους με τρακτέρ στην Αθήνα θα δημιουργούσε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη μας είπε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Εμείς όμως θα προχωρήσουμε σε αυτά που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική μας συνάντηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Όπως διαμήνυσε, «εμείς ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στην Νίκαιας και την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για να κάνουμε συλλαλητήριο».

Με βάση τα νέα δεδομένα, πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, με τους αγρότες πάντως να διαμηνύουν ότι «εμείς θα κατέβουμε στην Αθήνα», χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει αποφασιστεί ο τρόπος που θα συμβεί αυτό.

«Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες»

Πάντως, η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζει ότι διατηρεί τις πόρτες του διαλόγου, που άνοιξε ο πρωθυπουργός, ανοιχτές.

«Δεν είναι ένα "μπρα ντε φερ" μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών» επανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς όπως τόνισε «σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «στεκόμαστε με γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και θα συνεχίσουμε όσο η οικονομία της χώρας είναι βελτιούμενη».

Ο κ. Αυγενάκης επιπλέον ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν κατατεθεί μια σειρά από βελτιωμένες προτάσεις που αξιολογούνται από τους εμπλεκόμενους.

«Κάποιοι ήθελαν περισσότερα, κάποιοι ικανοποιούνται και κάποιοι άλλοι νιώθουν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη, στήριξη, πραγματικό και αδιάλειπτο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση», σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, καταλήγοντας ότι «εμείς έτσι κι αλλιώς παραμένουμε ανοιχτοί στο διάλογο και διαθέσιμοι για να αρχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια».