Συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων της Λιανικής, παρουσίασαν τα μέλη του ΣΕΛΠΕ σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήσαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τα Πρωινά του ΣΕΛΠΕ».

photo-2024-10-23-13-13-39-2.jpg

Η ανάγκη για άμεση βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς και η πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και αθέμιτου ανταγωνισμού ήταν κάποια από τα ουσιαστικά ζητήματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησής τους.

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης είμαστε υπέρ της υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Αποτελεί τον τροχό της ελληνικής οικονομίας και για αυτό τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στοχεύουμε σε μια αειφόρο και ισόρροπη ανάπτυξη για τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για κάθε επιχείρηση, για κάθε επαγγελματία. Όλοι μαζί - Πολιτεία, αγορά και κοινωνία - θα το πετύχουμε. Άκουσα με προσοχή τις ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις των ανθρώπων του ΣΕΛΠΕ για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Θα είμαστε πάντα σε ανοιχτό διάλογο και στενή συνεργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στα «Πρωϊνά του ΣΕΛΠΕ» τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο. Αυτή η συνάντηση δεν αφορούσε απλώς την καταγραφή προβλημάτων, αλλά τη διαμόρφωση συγκεκριμένων λύσεων για τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Λιανικής. Επισημάναμε τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες στον κλάδο μας, ο οποίος απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

photo-2024-10-23-13-13-39.jpg

Εστιάσαμε σε τέσσερα σημεία:

Πώς θα συνεργαστούμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα θετικότερο καταναλωτικό κλίμα και να κινηθεί πιο δυναμικά η οικονομία

Πώς θα επενδύσουμε από κοινού στους εργαζόμενους του κλάδου της Λιανικής με μισθολογικά κίνητρα και με εκπαίδευση (upskilling και reskilling)

Πώς θα λειάνουμε κάποιες παρεμβατικές πολιτικές που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και τέλος,

Πώς θα διαχειριστούμε την «εκτόξευση» κάποιων βασικών κέντρων κόστους των εταιριών, όπως ενέργεια, μεταφορικά και ενοίκια, τα οποία απειλούν τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων λιανικής.

Ο Υπουργός έδειξε εξαιρετική διάθεση συνεργασίας και θα παραμείνουμε σε επαφή για την προώθηση των θεμάτων που συζητήσαμε. Τον ευχαριστούμε πολύ» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, κ. Κώστας Γεράρδος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του ΣΕΛΠΕ, με στόχο τη δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος για όλους.

Τα «Πρωινά του ΣΕΛΠΕ» αποτελούν πρωτοβουλία του Συνδέσμου που περιλαμβάνει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων των μελών του με θεσμικούς φορείς. Στόχος είναι να προωθούνται συζητήσεις και να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και ειδικά το λιανικό εμπόριο.