Ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να πατήσει στη νέα έκθεση Λύτρα προκειμένου να επαναλάβει τις αντιεμβολιαστικές θέσεις που εξέφραζε και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Και ενώ ο κ. Λύτρας  επιχείρησε να επεξηγήσει τα στοιχεία για να αποφευχθούν ανάλογες ρητορικές ο Ανδρέας Ξανθός επιφύλαξε ένα ηχηρό άδειασμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στη Βουλής και απαντώντας στον Θανάση Πλεύρη αν το κρεσέντο Πολάκη αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά ως προς το σκέλος για το αν έπρεπε ή όχι να εμβολιαστούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε με ένα ξερό, αλλά κατηγορηματικό «Όχι».

Το άδειασμα προς τον Παύλο Πολάκη σαφές. Έρχεται δε να προστεθεί στις πληροφορίες που φέρουν μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι και πάλι στα κάγκελα με τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα επιχειρούν να δημιουργήσουν την εικόνα πως και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δυσφορεί με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Εν τούτοις ο ίδιος έχει αποφύγει επιμελώς να παρέμβει για τον «αψύ Κρητικό«»

Τι προηγήθηκε

Ο Παύλος Πολάκης είχε έναν διάλογο στο twitter Με τον καθηγητή Λύτρα. Έγραψε χαρακτηριστικά με αφορμή την έκθεσή του ότι «Επίσης, κατανοείς πιστεύω πως με 7 νεκρούς στις ηλικίες 1-18 και 129 νεκρούς στις ηλικίες 18-40 στο σύνολο των 33.111 μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ η μαζική ”επιστημονική” υστερία να εμβολιασθούν οριζόντια αυτές ηλικίες!!!».

Ο καθηγητής είχε γράψει ότι «εξετάστηκε η επίδραση του εμβολιασμού στη θνητότητα των ασθενών αυτών και βρέθηκε μηδενική (μη στατιστικά σημαντική).

Αυτό ΔΕΝ είναι περίεργο: το εμβόλιο είναι *τρομερά αποτελεσματικό* στο να προλαμβάνει τη βαριά νόσο #COVID19 και το θάνατο»

Και είχε προσθέσει ότι «…αλλά εάν κάποιος έχει την ατυχία ΗΔΗ να νοσεί βαριά παρά τον εμβολιασμό, είναι η ποιότητα της περίθαλψης που καθορίζει τις πιθανότητες που έχει για να ζήσει. Εκεί δε παίζει περαιτέρω ρόλο ο εμβολιασμός, όπως είναι λογικό και προφανές»

Με τον Παύλο Πολάκη να σχολιάζει ότι «Γιατί του έτυχε αυτή η ατυχία;;

Αφού το εμβόλιο είναι «τρομερά αποτελεσματικό να προφυλάσσει από τη βαρειά νόσο»!!! Δεν έτυχε,ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!!!»

Και τον καθηγήτη να αναγκάζεται να αναρτήσει έναν πίνακα σημειώνοντας μάλιστα ότι «Κε υπουργέ ετοιμαζόμουν μόλις να ανεβάσω αυτό το σχεδιάγραμμα σε απάντηση κάποιων σχολίων που διάβασα τριγύρω, γιατί φαίνεται κάποιοι μπερδεύτηκαν, και ίσως έτσι το κατανοήσουν. Μιας όμως και μου κάνατε την τιμή, το ανεβάζω για σας. Εσείς σίγουρα το κατανοείτε».

Ο Παύλος Πολάκης έχει τύχει ξανά ανάλογων αδειασμάτων. Ουδέποτε όμως άλλαξε τακτική και ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε κάποιο μέτρο σε βάρος του. Έστω για να διαψεύσει όλους όσοι λένε ότι αποτελεί τον καθρέπτη του.