Απέτυχε η προσπάθεια της Κουμουνδούρου, με «αποκαλύψεις» χωρίς αποδείξεις, να σπείρει τη διχόνοια στο εσωτερικό της ΝΔ

Σε περαιτέρω συσπείρωση της κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία απάντησε κατηγορηματικά αφενός στα δημοσιεύματα περί παρακολουθήσεων και αφετέρου στις απειλές από επιχειρηματικούς κύκλους.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με ξεκάθαρο τρόπο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα –τον οποίο κατηγόρησε ως υποκινητή του δημοσιεύματος– να αναμετρηθούν στη Βουλή μέσω πρότασης δυσπιστίας.

«O πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαρκώς επιδιώκει την αποσταθεροποίηση όχι μόνο της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και συνολικά της χώρας. Το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί κατάθεσης πρότασης μομφής στην κυβέρνησή του δεν σηκώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει άριστα πως η ΝΔ, όσο και αν προσπαθήσει ο ίδιος και ο συνεργάτης του Κώστας Βαξεβάνης, ήταν, είναι και θα παραμείνει ενωμένη», σχολιάζει στο «tomanifesto» ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Στα πηγαδάκια των βουλευτών του κόμματος κυριαρχεί η άποψη πως καθ’ υπαγόρευσιν Τσίπρα η εφημερίδα «Documento» προχώρησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, χωρίς όμως να καταθέσει και τα σχετικά στοιχεία που επικαλείται στη Δικαιοσύνη. Περιορίστηκαν μόνο σε μια δήλωση του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη, ότι «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι».

«Ως προς το δημοσίευμα του ‘‘Documento’’ με τα δήθεν υπό παρακολούθηση ονόματα, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και η προσπάθεια της εφημερίδας να συνδέσει τη δήθεν αυτή παρακολούθηση με τον πρωθυπουργό θεωρώ ότι είναι μια σκευωρία. Ενα μεγάλο ψέμα στην προσπάθεια πόλωσης και τοξικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου εν όψει των εκλογών του 2023. Οπως και ο πρωθυπουργός είπε πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη και ειδικότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έτσι ώστε να ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία και αν αυτά δεν κατατεθούν να κινηθεί η ποινική διαδικασία αυτεπάγγελτα εναντίον του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι μόνο η προσωπική συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρωθυπουργού αλλά και κατά της χώρας» σημειώνει από την πλευρά του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Παναγής Καππάτος.

Στη Νέα Δημοκρατία έχει γίνει βεβαιότητα πως πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα κατασκευής σκανδάλου, τύπου Novartis, με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση.

Ο Μάξιμος Σενετάκης, βουλευτής στο Ηράκλειο, επισημαίνει στο «tomanifesto» πως «άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός έδωσε καθαρές απαντήσεις σε βρόμικες πρακτικές. Απέναντι σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες αντιπαρέθεσε θεσμικότητα και πολιτική ευθύνη.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αποτρέψει τη χώρα από το να συρθεί στον βούρκο της παρανομίας και της παραπληροφόρησης που παράκεντρα εξουσίας θέλουν να την επαναφέρουν, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιφέρει τον πραγματικό εκσυγχρονισμό της χώρας και να την οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα ευμετάβλητο και ασταθές διεθνές περιβάλλον, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οσο η αντιπολίτευση επιμένει σε πρακτικές κατασκευής σκανδάλων τύπου Novartis, όσο κάποιοι επιμένουν να σπέρνουν τον εθνικό διχασμό και το ταξικό μίσος εκεί που χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη, τόσο οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι τελικά στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Επιπλέον, έχει γίνει βεβαιότητα πως η χώρα θα φτάσει στις κάλπες σε άκρως πολωμένο και τοξικό κλίμα, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ –όπως σημειώνουν– να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ο πρωθυπουργός επιδεικνύει υπεύθυνη και σοβαρή στάση», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος, συμπληρώνοντας πως «το αφήγημα της καταστροφολογίας και της σκανδαλολογίας στο οποίο έχει επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίκρισμα και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύδονται καθημερινά από την πραγματικότητα που είναι εντελώς διαφορετική. Το κλίμα τοξικότητας που επιχειρούν να διαμορφώσουν στην ελληνική κοινωνία καταρρέει από την υπεύθυνη και σοβαρή στάση που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, με εφικτές λύσεις που διασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη λειτουργικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στην πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας, αφού μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε ένα άναρχο περιβάλλον. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επενδύουμε στη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα διαμορφώνοντας κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες».