Ο Τσίπρας ψάχνει συνενόχους για το θεσμικό πραξικόπημα: Τι θα κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

1111

Αποφασισμένος να ολοκληρώσει το θεσμικό πραξικόπημα στο χώρο της Δικαιοσύνης εμφανίζεται ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του manifesto.gr, o Αλ. Τσίπρας σε κλειστή σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες (Τζανακόπουλο, Καλογήρου, Παππά και Καρτερό) τους ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει (σ.σ πάση θυσία ήταν τα ακριβή λόγια του) το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει σχετικά με τον ορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Κάποια στιγμή λέγεται ότι έγινε έξαλλος όταν ένας από τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στον πολιτικό κόσμο και στο χώρο της Δικαιοσύνης για την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σε αλλαγές στον Αρειο Πάγο.

“Δεν θα κάνουμε το χατήρι του Βενιζέλου και της ΝΔ” είπε σε έντονο ύφος ο Τσίπρας, μαζί με κάποια… γαλλικά προς τον συνεργάτη του. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες να γίνουν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα σε καναλάρχες και διευθυντές μέσων ενημέρωσης “να βάλουν πλάτη” στην επικείμενη θεσμική εκτροπή. Τέλος, πληροφορίες προερχόμενες από ανώτατη κυβερνητική πηγή θέλουν τον Τσίπρα να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η επιστολή Καλογήρου προς τη ΝΔ “ήταν σε γνώση” του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο ερώτημα τι θα πράξει τελικά ο ΠτΔ από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα όταν αυτό φτάσει στα χέρια του, αλλά από την προεδρία έχουν μάλλον διαφορετική άποψη, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει tomanifesto.gr, : “ο ΠτΔ δεν πρόκειται να υπογράψει πριν τις 30 Ιουνίου” και παραπέμπουν στη σχετική διαρροή που έγινε για το θέμα.