Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης στο φεστιβάλ Βενετίας

167
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τσίπρας και Τσακαλώτος είδαν στα κρυφά την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

Στο φεστιβάλ Βενετίας θα κάνει πρεμιέρα η πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο (εάν τελικά μείνει αυτός ο τίτλος) «Ενήλικοι στο δωμάτιο».

Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και στην ταινία αυτή πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας διά του ηθοποιού Αλέξανδρου Μπουρδούμη. Ο ηθοποιός δήλωσε συγκλονισμένος, όχι τόσο επειδή υποδύεται τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά επειδή τον επέλεξε ο διάσημος σκηνοθέτης για την ταινία του. Πάντως ο κ. Γαβράς είχε τελευταίως χαρακτηρίσει την ταινία του ως μια μαρτυρία για όσα έζησαν η χώρα και οι Ελληνες στην εποχή των μνημονίων. Δίνει όμως ιδιαίτερη σημασία στην περίφημη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα (αυτή που κράτησε 17 ώρες) και που μας έφερε ένα νέο (σκληρότερο) μνημόνιο. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αθήνα (έξω από το Χρηματιστήριο γυρίστηκαν πολλές σκηνές) και στο εξωτερικό, κυρίως στο Στρασβούργο. Επίσης πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Τάρλοου, Θέμης Πάνου και Βαλέρια Γκολίνο.
πηγή: ΒΗΜΑτοδότης