Ο Τσίπρας έχει χάσει την αξιοπιστία του

by Manifesto

«Πριν από 4,5 χρόνια ο λαός είχε μεγάλες προσδοκίες από έναν νέο πολιτικό όπως ο Αλέξης Τσίπρας, προσδοκίες που δυστυχώς διαψεύστηκαν, καθώς επέλεξε λάθος εργαλεία, πρόσωπα και μέσα της κακιάς κοπής της μεταπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Κικίλιας στην εκπομπή One Talk ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα την κρισιμότητα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Κικίλιας άσκησε κριτική σε πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, συχνά με δηλώσεις τους δυναμίτιζαν το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να κρίνονται από τις πράξεις τους κι όχι από τα λεγόμενά τους.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ακόμα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν το πρότζεκτ των γεωτρήσεων στην Κύπρο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «θέλουμε αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή». Μιλώντας με τους Δ. Μανιάτη και Αρ. Ραβανό στο Onetv, για την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει σύμπλευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, ενώ ασκώντας κριτική στην πολιτική του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, σημείωσε ότι η χώρα μας δεν κέρδισε τίποτα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικα Αρθρα