Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επιθυμεί την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο το 2024 κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν διότι αναμένει να συλληφθεί την Τρίτη για μια έρευνα που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και σχετίζεται με το φερόμενο χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς από τον ίδιο.

«Ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα συλληφθεί την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας. Διαδηλώστε, πάρτε πίσω το έθνος μας!», έγραψε στο Truth Social, τη συντηρητική εκδοχή του Twitter που υποστηρίζεται από τον Τραμπ.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν ερευνά την υπόθεση, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει κατηγορίες εις βάρος του. Ο Τραμπ πιθανόν να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος που διώκεται ποινικά.

Η Στόρμι Ντάνιελς ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα εικάζεται ότι πριν από τις εκλογές του 2016 το επιτελείο του Τραμπ είχε εξαγοράσει τη σιωπή της έναντι 130.000 δολαρίων ώστε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις ιδιωτικές στιγμές τους.