Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους είχε πει ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρυ Τρούμαν και τα λόγια του προφανώς εφαρμόζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί συγγενείς της λεγόμενης «προοδευτικής διακυβέρνησης. Έλα όμως που μπερδεύονται και οι ίδιοι (κοινώς μπερδεύουν τα μπούτια τους) στην προσπάθειά τους να επαναλανσάρουν τη «σοσιαλθολούρα» της δεκαετίας του ’80; Απ’ τη μια στηρίζουν την ολλανδή κοκκινοπηλοφορίτσα (κατά το κοκκινοσκουφίτσα) και από την άλλη το… «δικαίωμα» στην κατοχή μολότοφ.

του Χάρη Παυλίδη

Σκηνές από το μέλλον, ή για να γίνει ευκρινές μια γεύση «προοδευτικής διακυβέρνησης» από το παρελθόν για το πως θα είναι το μέλλον εφόσον υπάρξει δεύτερη φορά Αριστερά με τσόντα τα ηλικιωμένα πλέον «παιδιά της Αλλαγής» και κάποια πολιτικά ρετάλια εκ δεξιών και εξ ευωνύμων. Όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» κάνουν πρόβες διακυβέρνησης υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα» στην προσβολή, στην αγένεια, και στην αλητεία.

Γι όλους αυτούς τους εκ γονικής παροχής «προοδευτικούς» και τους εκ παραδρομής αριστερούς,  αποτελεί «δικαίωμα» μια δημοσιογράφος να βγάζει τα απωθημένα της υπό μορφή ερώτησης, κάποιος να μεταφέρει μολότοφ για να συνοδεύσει το κολατσιό του με τη λογική ότι αφού δεν τις ρίχνει δεν διαπράττει αδίκημα! Ακριβώς σ’ αυτή τη λογική συναντά κανείς το έγκλημα στη MARFIN. Γιατί πριν ριφθούν οι μολότοφ, κάποιοι «προοδευτικοί» και «δικαιωματιστές» τις είχαν στα σακίδια τους.

Με αυτά και άλλα πολλά κωμικά μεν επικίνδυνα για τη δημοκρατία δε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» κολαούζοι του ετοιμάζουν το ρεσάλτο για έναν δεύτερο γύρο (με πίτα αυτή τη φορά την κεντροαριστερά και χωρίς το τζατζίκι του Καμμένου και της λαϊκής δεξιάς) Αριστερά που κατά δήλωση Πολάκη θα είναι «αλλιώς». Δηλαδή, τι σημαίνει «αλλιώς»; Αυτά που βλέπετε και αυτά που ακούτε από τους εντιμότατους φίλους του κ. Τσίπρα και τον ίδιο.

Γιατί μπορεί να ισχύει ως αξίωμα ότι ένας βλάκας είναι καλύτερο να σιωπά διότι μιλώντας αίρει πάσα αμφιβολία για την βλακεία του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όταν οι βλάκες είναι «προοδευτικοί» και το κοινό τους «οπισθοδρομικοί» το τείχος ανοσίας ενδέχεται να μην προλάβει να χτιστεί. Και αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και τα στελέχη του λειτουργούν εντός δημοκρατικού πλαισίου. Κυρίως να το θυμούνται όσοι συγκρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.

ΥΓ1 Το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι στη βουλή με κόμμα είναι δηλωτικό της κωματώδους κατάστασης μιας μερίδας του εκλογικού σώματος που θα το συναντήσουμε και στις επόμενες εκλογές.

ΥΓ2 Το γεγονός ότι ο κ. Βελόπουλος είναι στη βουλή με κόμμα είναι δηλωτικό της κωματώδους κατάστασης μιας μερίδας του εκλογικού σώματος το οποίο θα εμπλουτιστεί στις επόμενες εκλογές και όλους όσοι ανέγνωσαν τα χειρόγραφα του Ιησού στην πλειονότητά τους δηλώνουν αρνητές του εμβολίου.