Επί δικτατορίας η Χούντα της 21ης Απριλίου τάιζε τους Έλληνες με νόστιμο και φθηνό χοιρινό. “Τρώτε νόστιμο και φθηνό χοιρινό” ήταν το σλόγκαν της καμπάνιας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οι Έλληνες έτρωγαν σανό. Εσχάτως το χοιρινό ξαναμπήκε στο μενού των Ελλήνων λόγω μεταναστευτικού. Κάποιοι ελληναράδες “αντιστασιακοί” προκειμένου να τη… σπάσουν στους μετανάστες οργανώνουν μπάρμπεκιου μετά οινοποσίας. Κακόγουστο ή χυδαίο;

Όπως και να το χαρακηρίσει κανείς δεν είναι αστείο. Αντιθέτως αστεία ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και θλιβερό το πρωτοσέλιδο της πάλαι ποτέ σοβαρής εφημερίδας “Αυγή”. Ασφαλώς δεν περιμένει κανείς η ελαφρότητα που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ξαφνικά… ειδικό βάρος. Άλλωστε πως θα μπορούσε όταν η πλειονότητα των βουλευτών του κινούνται στα όρια της γραφικότητας. Εν ολίγοις όσο απαράδεκτη και “γουρουνήσια” είναι η πρωτοβουλία εκείνων που οργανώνουν το μπάρμπεκιου, άλλο τόσο “φθηνιάρικη” είναι η εκμετάλλευση του θέματος από το ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό το τελευταίο αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να αναδείξουν την υποκρισία του κάθε Γιαννούλη “διευκολύνουν” το ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες που έχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού.

Και αντί σήμερα να συζητάμε με ποια κυβέρνηση η Μόρια έγινε παγκόσμιο μνημείο αθλιότητας και οι εικόνες από την Ειδομένη έκαναν το γύρο του κόσμου, να συζητάμε για μερικούς φανατικούς που οργανώνουν μπάρμπεκιου τριγλυκεριδίων.

*Παραλλαγή της παροιμίας “Γριά δεν είχε βάσανα κι αγόραζε γορούνι”

Easy Writer