Μία απίστευτη δικαιολογία επιστράτευσε πρωί πρωί ο Γιώργος Βαρεμένος προκειμένου να “εξηγήσει” τη χθεσινή απαράδεκτη συμπεριφορά του σε βάρος της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Καραμανλή, όταν της άρπαξε χαρτί κατά τη διάρκεια κοινής τηλεοπτικής τους παρουσίας και το πέταξε κάτω.

Για τον Γιώργο Βαρεμένο φταίει ο… “συναισθηματισμός” του και ο “χαρακτήρας που είναι το πεπρωμένο μας”, για να προσθέσει, σε μια αλλοπρόσαλλη προσέγγιση ότι “το πεπρωμένο μου χτύπησε την πόρτα”.

“Ό,τι ήταν να γίνει έγινε στην εκπομπή. Η γνώμη μου ήταν ότι διευθετήθηκε, δέχθηκα ότι δεν υπήρχε προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου. Μετά από 3 ώρες εκδίδει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και λέει ότι εγώ έκανα σεξιστική επίθεση. Όποιος θέλει το πιστεύει αυτό και δεν ξέρω αν είναι κάποιος που το πιστεύει. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ο συναισθηματισμός έχει επηρεάσει την πολιτική μου συμπεριφορά όμως ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο μας και το πεπρωμένο μου χτύπησε την πόρτα» είπε συγκεκριμένα στο ΟΡΕΝ.

Προσπαθώντας να εξηγήσει το χθεσινό επεισόδιο σε βάρος της Άννας Καραμανλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι… αιφνιδιάστηκε και πέρασε στην επίθεση, ενδεκτικό, μάλλον, του… πεπρωμένου του να μη μπορεί να ζητήσει μια πραγματική συγγνώμη. “Δεν περίμενα στην εκπομπή τη συγκεκριμένη ημέρα να αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα να μου δείχνει αυτό το χαρτί. Σκέφτηκα τι σημαίνει αυτό, ότι τη σημερινή ημέρα κάποιοι δεν μετέχουμε στην οδύνη; Κάποιοι μπροστά σε μια τραγωδία απολαμβάνουν κάτι άλλο; γίνεται μια πλειοδοσία πατριωτισμού”. Υποστήριξε, δε, ότι “υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές και για μένα είναι ο πατριωτισμός. Αυτή η μέρα δεν προσφερόταν για διχασμό”.

Ερωτηθείς αν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία η Κουμουνδούρου κράτησε ίσες αποστάσεις του προκάλεσε πικρία, ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε “έβγαλε την ανακοίνωση που νόμιζε ότι έπρεπε να βγάλει. Αυτό αγγίζει τον σκληρό πυρήνα των αρχών μου”.

Τέλος επιχείρησε να σχολιάσει και την ανακοίνωση της ΝΔ, χθες, ότι η συμπεριφορά του απέναντι στην Άννα Καραμανλή θύμιζε “πρακτικές χρυσαυγιτών” λέγοντας: “Ας ψάξουν όσο θέλουν από το παρελθόν που αμφισβήτησα είτε τον πατριωτισμό του οποιουδήποτε γιατί υπάρχει κρεατομηχανή απέναντι μου. Κάποιες στιγμές πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη για να μην μένει καμία σκια. Δήλωση μετανοίας δεν θα κάνω στον οποιονδήποτε μηχανισμό και κρεατομηχανή, αφελής δεν είμαι αλλά μπορεί να έχω συμπεριφερθεί αφελώς”.

Άννα Καραμανλή:  Ήταν καθαρά σεξιστική επίθεση

Για το επεισόδιο με τον Γιώργο Βαρεμένο μίλησε το πρωί της Παρασκευής και η Άννα Καραμανλή στο MEGA, λέγοντας ότι “το κλίμα πριν την συνέντευξη δεν ήταν οξύ. Εξέφρασα την γνώμη μου, κι επειδή η άποψη μου δεν έγινε αρεστή στον συνάδελφο και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ μου επιτέθηκε. Ήταν ξεκάθαρα μία σεξιστική επίθεση. Μου άρπαξε τα χαρτιά μέσα από τα χέρια μου και μετά το πέταξε επάνω μου. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνείς με κάποιον απαντάς με επιχειρήματα και λόγια. Δεν ξέρω εάν θα το έκανε αυτό αν είχε δίπλα του έναν άντρα”.