Ο Στυλιανίδης βάζει στη θέση του τον Τσίπρα: Σκευωρία Novartis

193

Άμεση και σαφής ήταν η απάντηση του προέδρου της επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στα νομικά «τερτίπια» με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δημιουργήσει νέο «σόου», με αφορμή το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να υπερασπιστεί τη σκευωρία Novartis.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγετε διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος», τόνισε στην απαντητική επιστολή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με νομικίστικες παλινωδίες, έθεσε  δήθεν θέμα παραγραφής της υπόθεσης Novartis, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει «σημαία», παρά την εξέλιξη της υπόθεσης που δείχνει πόσο έωλη είναι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τους τραμπουκισμούς και το σόου Πολάκη και Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή, απέστειλε στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη επιστολή, με αφορμή το θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παρά το γεγονός ότι είχε συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Αλέξης Τσίπρας «θυμήθηκε» να στείλει την επιστολή την τελευταία μέρα της συνεδρίασης της επιτροπής, κάνοντας, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για παραγραφή της υπόθεσης Novartis, ζητώντας να υπάρξει διατύπωση στο νόμο περί ευθύνης υπουργών: όσα τελούνται απλώς επ΄ευκαιρία της της άσκησης υπουργικών καθηκόντων.

«Η άρνηση της Βουλής να ενσωματώσει την αυτονόητη αυτή ρήτρα στο συνταγματικό κείμενο θα αποτελέσει, με ευθύνη των βουλευτών της συμπολίτευσης, βαρύ πλήγμα για το πολιτικό σύστημα, καθώς θα εμπεδώσει στην κοινή γνώμη την υπόνοια της διατήρησης αδικαιολόγητων προνομίων για το πολιτικό προσωπικό της χώρας», αναφέρει στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr