Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς δεν “πάτησε” σε δικό του νόμο αποδόμησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι… “ευαίσθητοι” του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει  να “βασανίζονταν” πολύ όταν νομοθετούσαν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επί διακυβέρνησής του διευκολύνθηκαν ιδιαιτέρως οι πλειστηριασμοί, που τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ήταν απολύτως συγκεκριμένος, παραθέτοντας τη… νομική διαδρομή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας με νόημα ότι “γι’ αυτό προφανώς και δεν σας έκανε καμία έκπληξη η απόφαση του Αρείου Πάγου”, σύμφωνα με την οποία τα funds μπορούν να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομά τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το 2015, με νόμο, προβλέφθηκε ότι οι διαχειριστές δανείων μπορούν να κάνουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Με νόμο του 2016 προβλέφθηκε ότι οι τράπεζες για την εξυγίναση του χαρτοφυλακείου τους μπορούν να επιλέξουν είτε τον νόμο του 2003 είτε τον νόμο του 2015. Ενώ το 2018, με άλλο νόμο, προβλέφθηκε ότι οι διαχειριστές δανείων αποτελούν χρηματοδοτικά ιδρύματα που μπορούν να αναλαμβάνουν τη διαχείριση απαιτήσεων που έχουν τιτλοποιηθεί με τον νόμο του 2003. Στη δε αιτιολογική έκθεση σημειωνόταν ότι η μεταβίβαση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί να αξιοποιείται ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό είτε με τον νόμο του 2002 είτε με τον νόμο του 2015…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: