Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg) είναι υποψήφιος για ένα ακόμη Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας χάρη στο «The Fabelmans», ένα αυτοβιογραφικό δράμα για τα χρόνια της εφηβείας και τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του σκηνοθέτη που παλεύει με την επιλογή που πρέπει να κάνουν οι καλλιτέχνες μεταξύ οικογένειας και τέχνης.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Σ. Σ. Ρατζαμούλι του «RRR», ο Σπίλμπεργκ είπε ότι μια πραγματική σύγκρουση μεταξύ τέχνης και οικογένειας τον έπληξε αργότερα στην καριέρα του, όταν έπρεπε να αποφασίσει να μεγαλώσει τα παιδιά του στο Λος Άντζελες ή να πάει στο Λονδίνο για να σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία «Χάρι Πότερ».

«Το προσωπικό δίλημμα για το πώς η σύγκρουση μεταξύ της τέχνης και της οικογένειας σε κόβει στη μέση συνέβη σε μένα αργότερα, αφού είχα ήδη καθιερωθεί ως σκηνοθέτης», είπε ο Σπίλμπεργκ. «Η Κέιτ [Καπσόου] κι εγώ ξεκινήσαμε να κάνουμε οικογένεια και αρχίσαμε να κάνουμε παιδιά. Η επιλογή που έπρεπε να κάνω ήταν να πάρω μια δουλειά και να μετακομίσω σε άλλη χώρα για τέσσερις ή πέντε μήνες, όπου δεν θα έβλεπα την οικογένειά μου κάθε μέρα… Αυτή ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία».

«Υπήρχαν πολλές ταινίες που επέλεξα να μην κάνω», συνέχισε ο Σπίλμπεργκ. «Επέλεξα να απορρίψω το πρώτο “Χάρι Πότερ” για να περάσω τον επόμενο ενάμιση χρόνο με την οικογένειά μου, τα μικρά παιδιά μου που μεγάλωναν. Οπότε θυσίασα ένα υπέροχο franchise, το οποίο σήμερα, κοιτάζοντας πίσω, είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα να είμαι με την οικογένειά μου».