Αφού ανακοίνωσε την επιστράτευση, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στο εσωτερικό της χώρας του, ο πρόεδρος της Ρωσίας έφυγε για διακοπές στη μυστική εξοχική του έπαυλη.

Σύμφωνα με γράφει σε δημοσίευμά της αναφορικά με τις αποκαλύψεις της Φαρίντα Ρουστάμοβα η Daily Mail, πρόκειται για ένα «παλάτι κοντά στη λίμνη Βαλντάι» με «τριώροφο συγκρότημα σπα», στάβλο, γήπεδο του γκολφ, εστιατόριο VIP με σινεμά, αίθουσα μπόουλινγκ, αίθουσα μπιλιάρδου και ακόμη και μίνι καζίνο.

Την ίδια ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν απολαμβάνει  το προσωπικό σαλόνι ομορφιάς, περισσότεορι από 2.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Ρωσία, σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε όσους κρατούνται.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είναι αποκομμένος. «Μια αξιόπιστη πηγή» της Φαρίντα Ρουστάμοβα είπε στη δημοσιογράφο ότι, από την περασμένη Τετάρτη, ο Πούτιν «ξεκουράζει το σώμα και την ψυχή του» στην τετραώροφη έπαυλή του, την ύπαρξη της οποίας είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά πέρυσι η ερευνητική ομάδα κατά της διαφθοράς του εχθρού του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλντι. Η ομάδα του κ. Ναβάλνι ισχυρίστηκε επίσης ότι η εγκατάσταση έχει το δικό της οδοντιατρείο και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο κοσμετολόγου.

Η Ρουστάμοβα ισχυρίστηκε επίσης ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα προεγγεγραμμένα βίντεο που δείχνουν τον Πούτιν να συναντά αξιωματούχους, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι εργάζεται πυρετωδώς, ενώ στην πραγματικότητα χαλαρώνει στο παλάτι του.

Η πολυτελής ντάτσα στους λόφους γύρω από λίμνη Βαλντάι, περιλαβάνει όλες τις προδιαγραφές για χαλάρωση, όπως: κρυογονικό θάλαμο και λασπόλουτρο, μια πισίνα γεμάτη με πολύ αλμυρό νερό, τζακούζι, σάουνα και την ειδική πολυθρόνα για μασάζ του Πούτιν με ειδικό φως υπερυθρων. Επίσης βρίσκεται κοντά στις ορθόδοξες εκκλησίες που ο 69χρονος πολιτικός έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ειδικά σε περιόδους κρίσης.