Ο πονοκέφαλος του Υπουργείου Εσωτερικών

77

Λύση στο μπάχαλο που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ με τον «Κλεισθένη» στην αυτοδιοίκηση προσπαθεί να βρει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα μηνύματα που φτάνουν σε Θεοδωρικάκο και Λιβάνιο είναι δεκάδες και όλα επισημαίνουν το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.

Δήμαρχοι χωρίς πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που εκβιάζει ωμά για αμειβόμενες θέσεις για να αλλάξουν στρατόπεδο και δήμοι στο κόκκινο. Το χτύπημα του κορωνοϊού ήρθε για να αποτελειώσει τους διοικούντες ειδικά στις περιπτώσεις που μέχρι και σήμερα, τέλη Μαΐου δεν έχουν καν προϋπολογισμούς!

Την ίδια ώρα η αποκεντρωμένη διοίκηση περιορίζεται στα αυτονόητα: να απορρίπτει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι υλοποιήσιμες και οι οποίες προέρχονται κυρίως από την αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να πλήξει πολιτικά την διοίκηση. Όπως ψιθυρίζεται στον χώρο των αυτοδιοικητικών «ένας απλός υπάλληλος δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει την ευθύνη και να επιβάλλει ποινές».

Διαβάστε περισσότερα: 

Προς ώρας η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη και το μόνο όπλο που φαίνεται έχει στη διάθεσή της η ηγεσία του ΥΠΕΣ μοιάζει να είναι το άρθρο 237 του Κλεισθένη το οποίο αναφέρεται σε παύση αιρετών για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Επόπτη Ο.Τ.Α. και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες από το ΥΠΕΣ θέλουν είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο να δίνεται λύση άμεσα προς όφελος της αυτοδιοίκησης και των δημοτών.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr