Στη χώρα που χειροτονήθηκε ο Νίκος Χορταρέας από τη Μητρόπολη Λαγκαδά , την ίδια μέρα , την ίδια στιγμή κατέρρεε απ την καρέκλα του χτυπημένος από ένα οξύ έμφραγμα ο Πέτρος Τατσόπουλος. Κι ενώ οι παρουσιαστές της εκπομπής έσπευσαν σαν καλοί άγγελοι να διακόψουν, να φωνάξουν για πρώτες βοήθειες , ο πολιτικός συνομιλητής του ζητούσε διακαώς να ολοκληρώσει, «να τελειώσω κι εγώ» επιδιδόμενος σε μια ωμή ανθρωποφαγία… Τι χώρα είναι αυτή; Και στο βάθος θάνατος, όπως έλεγε συχνά-πυκνά ο Καρούζος.

Του Πέτρου Κασιμάτη

Όλα για να τελειώσει ο πολιτικός ..συνομιλητής, να …πει το «ποίημα» της αντιπαράθεσης , να καταθέσει, ενώ δίπλα του όλα τελειώνουν! Ενώ δίπλα του κάποιος πρώην  σύντροφος του πίνει βασανιστικά το κώνειο μιας σκληρής αντίστροφης μέτρησης. Ήταν Τρίτη. Κι ο Ελύτης το λέει , ο μπαγάσας, υπέροχα. «Κάπου ανάμεσα σε Τρίτη και Τετάρτη παράπεσε η αληθινή σου μέρα…»(Σηματολόγιον).

Η αληθινή μέρα του Τατσόπουλου είναι η διαπίστωση πως ζούμε στις ερήμους των πυκνοκατοικημένων πόλεων-όπως σοφά διατύπωσε πριν δεκαετίες ο επιφανής καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος. Ας είναι.

Κάθε άνθρωπος που συναντάμε κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει…. Στα παγωμένα τηλεοπτικά στούντιο , εκεί όπου διατυπώνονται ερωτήματα του τύπου «Τι κάνεις;;;» ο ερωτώμενος απαντά – όχι αν είναι καλά στην υγεία του-  αλλά με το αφοπλιστικό «22%»!!!

-Τι κάνεις;

-22%

Στους καιρούς τη ς καταιγίδας φαίνεται πως ο θάνατος είναι ο ήχος μιας μακρινής βροντής σε μια εκδρομή….

Να μην αντιλήφθηκε τίποτα ο Δημ. Βίτσας; Μπορεί!

Να μην πήρε είδηση τι συμβαίνει δίπλα του , ενώ οι παρουσιαστές ζητούσαν επιμόνως Brake, εκείνος ζητούσε φορτικά να τελειώσει…

Λίγοι είναι οι πολιτικοί που δεν παραμένουν ατάραχοι μπροστά σε ένα κάλεσμα θανάτου –όπως είναι το οξύ έμφραγμα η αυτό που ονομάζουμε  βίαιη πολιτική αντιπαράθεση…. Σταχυολογώ ονόματα που δεν θα σταθούν ποτέ στην…. συναρπαστική  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της πολιτικής κουβέντας όταν δίπλα τους σωριάζεται ένας αντίπαλος… Η Λιάνα Κανέλλη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Στάθης Παναγούλης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα ολοκλήρωναν. Και φυσικά δεν θα παρέμεναν ατάραχοι…

Για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα μπορεί να ισχύει αυτό που έγραψε πονηρά ο Νίκολας Μπάτλερ.

«Πέθανε στα 60 του , τον έθαψαν στα 80»!