Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν στον Περισσό τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεδομένου ότι τα ποσοστά του κόμματος έχουν σταθερά ανοδική πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος των τελευταίων δέκα δημοσκοπήσεων δίνει στο κόμμα ποσοστό της τάξης του 6% (με σαφή ανοδική τάση) όταν στις προηγούμενες εκλογές (του 2019) έλαβε 5,3%.

Η περίπου μία μονάδα που κερδίζει το ΚΚΕ οφείλεται –όπως συνομολογούν και οι δημοσκόποι– στην τακτική που έχει ακολουθήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Δίχως άναρθρες αντιπολιτευτικές κραυγές και μεγάλα λόγια, ναι μεν στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, όμως δεν ξεπερνά τα όρια.

Το «όχι», δε, στον Αλέξη Τσίπρα και η σιγουριά ότι αν κανείς ψηφίσει ΚΚΕ βγαίνει... ΚΚΕ (και όχι ΣΥΡΙΖΑ από την κερκόπορτα) συγκεντρώνουν σημαντικές δυνάμεις της Αριστεράς που έχουν απογοητευτεί από την Κουμουνδούρου.

Ενα σημαντικό κοινό που «κερδίζει» το ΚΚΕ είναι κι αυτό των νέων ανθρώπων. Ουκ ολίγες φορές, άλλωστε, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του Περισσού έχει γίνει... viral με τις ατάκες του, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ εξελίσσεται σε υπολογίσιμο πλέον αντίπαλο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν, ενώ παράλληλα υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τον Περισσό. Αυτό, μάλιστα, φαίνεται να το αντιλαμβάνονται και στην Κουμουνδούρου, που όμως αντιδρούν σπασμωδικά, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, δεδομένου ότι οι εναλλακτικές επιλογές δείχνουν να έχουν... εξαντληθεί.