Ο Παυλόπουλος και ο μύθος του «τσιπροκαραμανλισμού»

162
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ο Νικηταράς ήταν από τους ανδρείους και ανιδιοτελείς αγωνιστές της εθνεγερσίας του 1821

Οι εντός Ν.∆. θερμοί υποστηρικτές της προοπτικής ξεκάθαρης καταδίκης από τον Κώστα Καραμανλή των «ηθών» που έφεραν στην πολιτική ζωή της χώρας πρακτικές τύπου Καμμένου και Παπαγγελόπουλου, θέτουν στη σχετική εξίσωση ακόμα έναν σημαντικό παράγοντα προκειμένου να υπογραμμίσουν αυτή την αναγκαιότητα. Πρόκειται, φυσικά, για τον τέως Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η επιλογή του οποίου από τον Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε αποτέλεσμα συνεννόησής του με τον πρώην πρωθυπουργό (αφού στο μεταξύ αυτός είχε αρνηθεί την άνοδό του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα) και ταυτόχρονα ο θεμέλιος λίθος για την καλλιέργεια του μύθου του «τσιπροκαραμανλισμού», «που τόσο πλήγωσε τους Νεοδημοκράτες», με βάση τα λεγόμενα των εν λόγω κύκλων.

Εκτός των άλλων, είναι γνωστή η διαχρονική πολιτική και προσωπική φιλία του τέως Προέδρου της ∆ημοκρατίας με τον ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλο, που βεβαίως σφυρηλατήθηκε με τις κοινές αναφορές τους στο πεδίο της ∆ικαιοσύνης, καθώς και οι στενές σχέσεις που δημιούργησε με τον Νίκο Παππά, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας συνεργάστηκε στενά με τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συγκρότηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκτοτε, οι δυο τους φέρονταν να βρίσκονται πολύ κοντά μέχρι και την πρόσφατη αποχώρηση του υπερυπουργού της «γαλάζιας» διακυβέρνησης της περιόδου 20042009 από την Ηρώδου Αττικού.
(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 27 Ιουνίου)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr