Η σύνδεση που επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσης «λεφτά υπάρχουν» με την τραγωδία των Τεμπών δείχνει την πρεμούρα ορισμένων να συνδέουν το τραγικό δυστύχημα με κάθε ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε στη Βουλή όπου αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες τραγωδίες όταν «λεφτά υπάρχουν».
Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Μετανάστευσης» αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι πάμε σε αυτές «με πολίτες δυσαρεστημένους και σε βαθιά απορία […] γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα σήμερα, λεφτά υπάρχουν».
Στη συνέχεια επιχείρησε να σχολιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το γεγονός ότι ζητά να λάβει εντολή για να αλλάξει το Σύνταγμα και αναρωτήθηκε αν φταίει το Σύνταγμα «που καταπατάτε κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας, ισονομίας», «που τεμαχίζετε έργα για να διαπραγματεύεστε με επιχειρηματίες και τα οποία δεν ολοκληρώνονται και ποτέ, όπως η τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο», «για ό,τι χτίσατε ένα παρακράτος παρακολουθήσεων αντιπάλων, επιχειρηματιών αλλά και δικών σας ακόμα υπουργών;».
Εμφανίσθηκε να στηρίζει Ανδρουλάκη λέγοντας πως τα είπε καλά για συγκυβέρνηση ενώ υποστήριξε πως η ονοματολογία αποπροσανατολίζει. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για να δηλώσει πως με αυτό η κυβέρνηση επενδύει στη «μιζέρια».
«Όταν, τα χέρια στα χωράφια δεν επαρκούν και οι ανάγκες σε κάποια επαγγέλματα δεν καλύπτονται, έρχεστε με κάποιες διακρατικές συμφωνίες, να λύσετε δήθεν το πρόβλημα, με φτηνό εργατικό προσωπικό, το οποίο καταδικάζετε σε όρους γαλέρας, με άδηλο μέλλον, ενώ παράλληλα, δίνετε και σε κάποιους παραγωγούς και επιχειρηματίες μια προσωρινή λύση μέσω τυχαίας κατανομής εισαγομένων εργατικών χεριών, ανεξάρτητα από το αν μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν στις ανάγκες» είπε και πρόσθεσε ότι:
«η προσωρινότητα και μη κοινωνική ένταξη των μεταναστών, θα οδηγήσουν στην περιθωριοποίησή τους ενώ αυτές οι συνθήκες θα συμπιέσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους σε τόσους τομείς».
«Μιλάμε» ανέφερε «για τη εμπέδωση ενός εργασιακού μεσαίωνα. Δηλαδή, διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό λόγω έλλειψης αξιοκρατίας, συνθηκών εργασίας και επαγγελματικής προοπτικής και προσπαθούμε να τους αντικαταστήσουμε με φτηνότερο εργατικό δυναμικό»