“Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό” – Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η θέση των ρατσιστών, των φασιστών και των… Κασιδιάρηδων σίγουρα δεν είναι στη Βουλή. Μια φορά μαγάρισαν τον ναό της Δημοκρατίας, δεύτερη να μην υπάρξει.

Χρέος της Δικαιοσύνης να μην επιτρέψει στους νεοναζιστές –με οποιονδήποτε μανδύα και αντιδημοκρατικά τερτίπια– να συμμετέχουν στη γιορτή της Δημοκρατίας που είναι οι εκλογές.

Χρέος του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει σε δολοφόνους, σε εγκληματίες της νύχτας, σε μπράβους και ρατσιστές να κατέλθουν στις κάλπες.

Χρέος των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να υψώσουν τείχος απέναντι στα νεοναζιστικά σταγονίδια.

Χρέος όλων μας είναι αυτός ο φασιστικός εσμός να μπει, οριστικά και αμετάκλητα, στη θέση που του αξίζει: στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

 

Stop στον φασισμό

Η συζήτηση που γίνεται, με βάση τις δημοσκοπήσεις, μετά το τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών, είναι ότι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων είναι θυμωμένο και προσανατολίζεται να ψηφίσει με «οργή και θυμό», επιλέγοντας κάποιο από τα αυτοαποκαλούμενα «αντισυστημικά» κόμματα.

Μάλιστα –και αυτό είναι τραγικό– κάποιοι θεωρούν ότι σε αυτήν την κατηγορία των «αντισυστημικών κομμάτων» ανήκει και το «κόμμα» Κασιδιάρη.

Δηλαδή, υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν ότι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκονται στη φυλακή γιατί δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και παραβίασαν τον μισό Ποινικό Κώδικα μπορούν αφενός να φτιάξουν κόμμα, αφετέρου σκέφτονται και να το ψηφίσουν.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη επιτρέψει στο νεοναζιστικό μόρφωμα να συμμετάσχει στις εκλογές.

Καλό είναι πάντως τέτοιες ώρες να θυμηθούμε όλοι τα λόγια του σπουδαίου Αφροαμερικανού ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Μην ξεχνάτε ότι όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν σύμφωνα με τον νόμο».