Τι λέτε; Πάμε; Ας πούμε, μακριά στη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου τα πάντα κυλούν νωχελικά, χωρίς προβλήματα. Στη χώρα όπου οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνονται πράξη, έτσι μαγικά!

Στο κράτος που μοιράζει αφειδώς παροχές, που τα λεφτά αυγατίζουν από μόνα τους, που οι πολίτες τρέχουν ανέμελοι σε καταπράσινα λιβάδια και που πιθανώς να τρώνε χωρίς να παχαίνουν...

Σε αυτή τη χώρα βασιλεύει το λεγόμενο «πρόγραμμα των 50 ημερών». Οχι, δεν πρόκειται για δίαιτα, όσο κι αν ακούγεται έτσι. Είναι, λένε, μια δέσμη ενεργειών κατά της ακρίβειας.

Σε αυτό λοιπόν το... δροσερό μπουκέτο μέτρων θα συναντήσει κανείς την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ ή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%. Φυσικά, ούτε οι συντάξεις θα μείνουν παραπονεμένες. Οσο για τους πλειστηριασμούς και το ιδιωτικό χρέος, αυτά εξαφανίζονται τρίβοντας το μαγικό λυχνάρι.

Μην ανησυχείτε! Το τζίνι των προεκλογικών υποσχέσεων τα αναλαμβάνει όλα. Ποια Νέα Δημοκρατία; Ποια προγράμματα, ποιο σχέδιο; Εδώ έχουμε το τζίνι που βγαίνει απ’ το λυχνάρι και μοιράζει δεκάδες δισ. για το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη χώρα όλοι είναι προσκεκλημένοι. Ακόμα κι εκείνοι που δραπέτευσαν νύχτα.

Ακόμα κι αυτοί που μιλάνε άλλη γλώσσα. Σημασία έχει η συμμαχία κι ας μην μπορούν να συνεννοηθούν στα βασικά. Κι ας μην αντέχει ο ένας τον άλλον. Δεν πειράζει, ας γίνει μια κυβέρνηση ηττημένων και μετά έχει ο Θεός.

Στο «άγνωστο», που λέτε, θα είχαμε για βάρκα την «ελπίδα», αν και θέλει τα μερεμέτια της για να μην μπάζει πάλι νερά. Θα ήταν η δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τη φωνάζαμε «πρώτη φορά χωρίς Μνημόνια»...

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, εάν κάποιος από εμάς έχει καταλάβει ποιο τελικά είναι αυτό το «άγνωστο», ποια είναι η «ελπίδα» και ποια η «δικαιοσύνη» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ας ανέβει στη βάρκα με δική του ευθύνη. Για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχει η Ελλάδα της στρατηγικής, του προγράμματος και των λύσεων βήμα βήμα. Αυτή η Ελλάδα και αυτοί οι Ελληνες περιμένουν τη δική τους δικαίωση και προοπτική στις 21 Μαΐου.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών Νέας Δημοκρατίας, πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων