Ο Μητσοτάκης έχει τον δικό του τρόπο…

78

Αρέσει δεν αρέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον δικό του τρόπο. Είχε τον δικό του τρόπο στις εσωκομματικές εκλογές ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Είχε τον δικό του τρόπο του αφήνοντας «παγωτό» το σύστημα Τσίπρα, τον οποίο υποχρέωσε να πληρώσει την αλαζονεία του. Και έχει τον δικό του τρόπο να κυβερνήσει την Ελλάδα όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis 

Του Χάρη Παυλίδη

 Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε τους συνήθως δύσπιστους εταίρους της χώρας ότι δεν χρειάζεται υποδείξεις. Εμφανίστηκε απέναντί τους διαβασμένος και τους εξήγησε ότι σ’ αυτό το έργο είναι συμπρωταγωνιστές και όχι υποβολείς. Και σ’ αυτή την περίπτωση με τον τρόπο του πέτυχε τη σύγκλιση συμφερόντων δανειστών και οφειλέτη. Το γεγονός ότι έκλεισε ο Προϋπολογισμός πριν από το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου, μετά από πολλά χρόνια, κάτι δείχνει.

Αυτό το «κάτι» που φαίνεται προφανώς έχει τον τρόπο του, αλλά κάθε άλλο παρά είναι αποτέλεσμα συγκυριών ή αν θέλετε σύγκρισης με την προκάτοχό του και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με όσα είχαν προηγηθεί ό,τι κι αν έκανε ο Μητσοτάκης θα το εισέπραττε η κοινωνία ως επίτευγμα. Δεν είναι όμως έτσι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις απ’ τη μια το by the book των θεσμών στην τήρηση των συμπεφωνημένων και απ’ την άλλη την καχυποψία στο εσωτερικό.

Κι εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρέσει δεν αρέσει, βρήκε τη χρυσή τομή πάλι με τον τρόπο του. Δεν ξέρω πόσο θα επιμείνει ο Πρωθυπουργός στον τρόπου του («My Way”), ή αν θα χρειαστεί σε κάποια ζητήματα να ελιχθεί, αλλά οι πρώτες 100 ημέρες βρίσκουν την Ελλάδα να έχει επιτέλους Πρωθυπουργό. Ναι, μπορεί να ακούγεται σουρεάλ, αλλά η χώρα έχει Πρωθυπουργό. Και υπουργούς επιφορτισμένους να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανατέθηκε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα έχει Πρωθυπουργό, έχει κυβέρνηση και δείγμα γραφής 100 ημερών. Δεν έχει αντιπολίτευση, αλλά αυτό (και αυτό) δεν έχει τρόπο να το διορθώσει ο Μητσοτάκης.

Δηλαδή, θα πει κανείς, ο Μητσοτάκης με τον τρόπο του μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε Παράδεισο; Κατάφερε σε 100 ημέρες να κάνει όσα δεν μπόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε 4,5 χρόνια; Ευτυχώς δεν του μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό. Δεν το υποστηρίζει ο χαρακτήρας του και δεν συνάδει με τον δικό του τρόπο. Και ευτυχώς έχει επίγνωση της κατάστασης. Ξέρει ότι είναι Πρωθυπουργός σε μια χώρα με πολλά προβλήματα, πολλές παθογένειες, πολλούς «πρωθυπουργούς», καθώς και πολλά στερεότυπα. Έχει, όμως, τον δικό του τρόπο και το κουράγιο…

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr