Ο Μαστρογεωργίου και η Ελλάδα του 2040

by MANIFESTO

Την Ελλάδα του μέλλοντος έχει αναλάβει να «σχεδιάσει» ο Γιάννης Μαστρογεωργίου. Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας είναι συντονιστής της επιτροπής «foresight»,  η οποία -υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη- χαρτογραφεί την Ελλάδα σε 19-20 χρόνια από σήμερα.

Στόχος; Να διαγνώσουν έγκαιρα τις μελλοντικές τεχνολογικές, κοινωνικοοικονομικές, περιβαλλοντικές πολιτικές εξελίξεις, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη παρουσίαση των 14 θεσμικών φορέων που θα συμμετάσχουν στο Forum «Η Ελλάδα το 2040», το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς αυτήν την πρόκληση του να συζητήσει για το μέλλον σε 19-20 χρόνια από τώρα. Η μία είναι να ανακυκλώσουμε απλά απόψεις, σκέψεις, προτάσεις, ενδεχομένως και συνδικαλιστικά αιτήματα τα οποία συχνά έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο. Η δεύτερη είναι να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, πέρα και πάνω από τους περιορισμούς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα πλαίσια των βραχυπρόθεσμων πολιτικών πρωτοβουλιών.

«Και σας καλώ ειλικρινά να κάνουμε το δεύτερο και όχι το πρώτο» τόνισε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα