Την Ελλάδα και την Ευρώπη οργώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα συμφέροντα των αγροτών

Το πρόγραμμα του υπουργού από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή περιλαμβάνει διαδρομές χιλιάδων χιλιομέτρων που θα τον φέρουν από την Κοζάνη στην Αθήνα μέσω... Παρισίων. Την Τρίτη ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε σε εκδήλωση για τους αγρότες στην Κοζάνη και το πρωί της Τετάρτης συνόδευσε τον πρωθυπουργό στα Καλάβρυτα. Το απόγευμα ο υπουργός θα πετάξει για Παρίσι όπου την Πέμπτη θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογο του και το απόγευμα θα πάει στη Σλοβενία για να συναντήσει την υπουργό Γεωργίας της χώρας. Στόχος των συναντήσεων είναι η προώθηση του ελληνικού αιτήματος για αλλαγές στην ΚΑΠ. 

Την Παρασκευή ο Λευτέρης Αυγενάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πριν από αυτό θα κάνει και μια στάση στο Μόναχο. 

Λόγω παρελθούσης κυβερνητικής θητείας, ο Λευτέρης Αυγενάκης ξέρει από δρόμους και μάλιστα μαραθωνίους, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ΥπΑΑΤ είναι από τους πιο δραστήριους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης και «οργώνει» την Ευρώπη, για να προωθήσει τα συμφέροντα των αγροτών μας.