Ο λαδωμένος εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ

by MANIFESTO

Βοά το Ιπποκράτειο των Αθηνών για τον μεγαλογιατρό, ο οποίος πιάστηκε στα τέλη της εβδομάδος με τη «γίδα στον πλάτη» (κατά την ορθή έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου περί του συγκεκριμένου ανατομικού τμήματος του ανθρώπινου σώματος – σου λέει «Ο» πλάτης. Οι υπόλοιποι την κάνουν γένους θηλυκού, «Η» πλάτη, αλλά εγώ θα επιμείνω στην ορθότητα της έκφρασης).

Βοά λοιπόν το Ιπποκράτειο γιατί ο καλός θεράπων του Ασκληπιού και ορκισμένος – με τον σχετικό όρκο – «συνάδελφος» του Ιπποκράτη του Κώου, «τα άρπαξε» κατά το κοινώς λεγόμενο, εντός φακέλου από φουκαρά ασθενή, τον οποίο όφειλε να περιθάλψει αφιλοκερδώς, διότι αυτή ήταν η εκ των καθηκόντων του υποχρέωση που είχε απέναντι του.

Ο άλλος τα έδωσε, αλλά προηγουμένως είχε προνοήσει να περάσει κι από την Ασφάλεια να του τα φωτοτυπήσουν τα 50άρικα, έτσι όταν έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ο καλός ασκληπιάδης βρέθηκε με τα φωτοτυπημένα 50άρικα, και ούτω πως τεκμηριώθηκε η δωροληψία. Για τι άλλο βοά το Ιπποκράτειο; Διότι ο περί ου ο λόγος «πιάστης» και «αρπαχτιάρης» γιατρός ήταν – και είναι – ένα πολύ αγαπημένο δε, παιδί του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των γιατρών.

Εις ανταπόδοσιν δε της λατρείας στον αρχηγό, και το αγαπημένο δίδυμο του υπουργείου Υγείας, ο κύριος Ξανθός έδωσε αληθινή μάχη για να του ανατεθεί η πρωτοκαθεδρία στο νοσοκομείο, ώστε μέσω αυτής να το ελέγχει. Στο πλαίσιο της μάχης που έγινε στο παρασκήνιο μέχρι να του «περάσει» του κυρίου Ξανθού η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο καλός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ με τα μακριά χέρια, παραμερίστηκαν σπουδαίοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Δημήτρης Τούσουλης!

Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Ξανθός δεν γνώριζε τη σκοτεινή πλευρά του εκλεκτού του…

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα