Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός των τελευταίων ετών που κατάφερε να είναι κυρίαρχος από το κέντρο έως την δεξιά, χωρίς να υφίσταται ένας σοβαρός πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να του αποσπάσει αυτό το κατόρθωμα. Ωστόσο αν και θα περίμενε κανείς αυτή η πολιτική του «γοητεία» να εξαντληθεί μετά από 4,5 έτη διακυβέρνησης, μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καταφέρνοντας να φέρει στην Νέα Δημοκρατία περισσότερα στελέχη από τον χώρο του πατριωτικού και εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.


Συγκεκριμένα πληροφορίες θέλουν την πανεπιστημιακό και και πρώην Υφυπουργό Παιδείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να φλερτάρει με μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά τίποτα δεν είναι οριστικό, ωστόσο η τελευταία φαίνεται ότι αναμένει το πράσινο φως από το Μαξίμου. Ένα άλλο σημαντικό και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε γεμάτο αιχμές από το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται να καλοβλέπει μία συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των επερχόμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρώην Υπουργός πρόσφατα διοργάνωσε μία εκδήλωση που εξέθεσε την πολιτική του πλατφόρμα ενώ τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσει συγκεκριμένα τις προθέσεις του για το πολιτικό του μέλλον. Ωστόσο στο Μαξίμου κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς να λείπουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις. 


Τέλος ακόμη ένα όνομα που ακούγεται με αξιώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας. Ο τελευταίος μάλιστα διατηρεί και φιλικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, τον συνόδευσε στο ταξίδι του στην Βόρεια Ήπειρο ενώ συμβολίζει τη σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Άλλωστε μία υποψηφιότητα του για την ευρωβουλή, την ίδια στιγμή που το καθεστώς της Αλβανίας πολεμά τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, θα έχει πρόσθετη αξία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση

Πέρα από τις ευρωεκλογές και την κεντρική πολιτική σκηνή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι καταφέρνει να προσελκύσει δίπλα του και πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στην περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Φθιώτιδα πριν λίγες ημέρες, όπου εγκαινίασε σημαντικά έργα στην περιοχή, βρισκόταν διαρκώς στο πλάι του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στην Φθιώτιδα. Ο τελευταίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η παρουσία διπλα στο Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε ιδιαίτερη πολιτική αξία, ειδικά για όσους γνωρίζουν τους κομματικούς συσχετισμούς στην περιοχή.


Τέλος να σημειωθεί ότι η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του κέντρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δημοσιογραφικές πηγές θέλουν δύο βουλευτές που ανήκουν σε δεξιά κόμματα στη βουλή να καλοβλέπουν μία προσχώρησή τους στην Νέα Δημοκρατία.