Έχει κατ΄ επανάληψη αναφερθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ συνολικά δίνουν τα ρέστα τους ώστε η ΕΕ να αντιμετωπίσει την Ελλάδα όπως την Ουγγαρία και να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις ειδικά ως προς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο λόγος απλός, να διακοπεί η ροή χρημάτων και να στριμωχτεί η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γίνεται με το θέμα των παρακολουθήσεων, το οποίο στην χρησιμοποιείται προκειμένου να κατηγορηθεί η ελληνική κυβέρνηση για υποχώρηση του Κράτους Δικαίου.

Τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Ιωάννινα TV ενδεικτικά αφού μεταξύ άλλων τόνισε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων «έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση στις Βρυξέλλες, όπου θεωρούν ότι υπάρχει διάθεση συγκάλυψης». Μάλιστα εμφανίσθηκε να γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος της επιτροπής που διερευνά το θέμα σε όλες όμως της χώρες της ΕΕ υποστηρίζοντας πως «το πόρισμα θα είναι βαρύ για την Ελλάδα και ενδεχομένως να διαπιστώνει και υποχώρηση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας»

Για να καταλήξει ως εξής: «Αυτο σημαίνει ότι μπορεί να μπούμε στην κατηγορία των χωρών που υφίστανται οικονομικές επιπτώσεις. Ήδη η Ουγγαρία θα υποστεί βαριές οικονομικές συνέπειες για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Όρμπαν».

Ουσιαστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να εγείρει ζήτημα οικονομικών συνεπειών με πάγωμα πόρων για ένα θέμα που η αξιωματική αντιπολίτευση συντηρεί με κάθε τρόπο και κυρίως με την επίκληση δημοσιευμάτων που δεν περιλαμβάνουν καμία απόδειξη για να στηρίξουν τα περί κατάλυσης του Κράτους Δικαίου.

Η παρέμβασή άλλωστε του Γιάννη Μπουρνού, βουλευτή επίσης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακοινοβουλευτική συνέλευση της επιτροπής LIBE αποκαλυπτική αφού μιλώντας για τη σημασία της ανθεκτικότητας και ακεραιότητας των θεσμών, του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών αξιών στην ΕΕ, αναφέρθηκε στην… Ουγγαρία για να σημειώσει ότι η ισχύς των ευρωπαϊκών θεσμών απειλείται και το κράτος δικαίου πλήττεται σε κράτη μέλη με την παρακολούθηση αξιωματούχων από μυστικές υπηρεσίες και «σκοτεινά συμφέροντα» ή όταν «κυβερνήσεις προμηθεύονται τα μέσα και οργανώνουν την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών και ερευνητικών δημοσιογράφων όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα».