Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία πειθούς του κοινού και των αρχών, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Οι υποψίες της αστυνομίας για τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Μπρούκνερ αυτή την εβδομάδα πυροδότησαν μια σημαντική νέα εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε εντατικές έρευνες σε φράγμα κοντά στην πορτογαλική πόλη όπου δηλώθηκε η εξαφάνιση.

Πορτογάλοι, Γερμανοί και Βρετανοί ειδικοί αναζητούσαν κάτι πολύ συγκεκριμένο: τις ροζ πιτζάμες με ένα χαρακτηριστικό σχέδιο [ο γαϊδαράκος από τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων "Γουϊνι το αρκουδάκι"] που το παιδί φορούσε εκείνο το μοιραίο βράδυ του Μαΐου 2007.

madlene-rouxalakia.webp

Οι τριήμερες έρευνες στην τεχνητή λίμνη Arade ολοκληρώθηκαν, όμως οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν έχουν τώρα μπροστά τους μήνες αγωνίας μέχρι τα εγκληματολογικά εργαστήρια να καταλήξουν τι από τα ευρήματα σχετίζεται με την υπόθεση εξαφάνισης της κόρης τους, όταν ήταν 4 ετών.

Οι επιστολές του Μπρούκνερ

Ο 45χρονος Μπρούκνερ έχει γράψει μια σειρά από επιστολές ελπίζοντας να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ένα γράμμα, γραμμένο με μολύβι, εστάλη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών αυτής της εβδομάδας και δείχνει ξεκάθαρα την εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος και δεν έχει καμία εμπλοκή στην απαγωγή της Μαντλίν.

brookner.jpg

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να "είναι σε θέση ελέγχου" αλλά και "κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής". Ένα γράμμα στάλθηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των ερευνών.

Η τακτοποιημένη, γραμμένη με μολύβι επιστολή δίνει μια συναρπαστική εικόνα του μυαλού του καταδικασμένου παιδόφιλου Μπρούκνερ και δείχνει ξεκάθαρα την εμμονή του να προσπαθεί να πείσει τις αρχές και το κοινό, μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι είναι αθώος για την εμπλοκή του στην απαγωγή της μικρής Μαντλίν.Οι ερευνητές που εξετάζουν τον Brueckner, ο οποίος επί του παρόντος εκτίει 7 ετών στη φυλακή για βιασμό, επιμένουν ωστόσο ότι έχουν "απτές αποδείξεις" ότι η Μαντλίν είναι νεκρή - και πιστεύουν ότι αυτός τη σκότωσε.

Στην επιστολή του Μαΐου, ο ίδιος ο Μπρούκνερ γράφει: "Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι"...

madlen-astinomia.jpg

Σε άλλο σημείο της επιστολής φαίνεται σχεδόν να καμαρώνει γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με δίκη και λέει:

"Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι η εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση της μικρής Μαντλίν επειδή δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο. Δεν θα γίνει ποτέ δίκη".

'Οι εισαγγελείς δεν λένε τίποτα στο κοινό γιατί πρέπει να δώσουν τους φακέλους στους δικηγόρους μου - και περιέχουν πολύ υλικό που επιβεβαιώνει την αθωότητά μου'.

Ο Μπρούκνερ προσθέτει ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς "προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τέρας" για να "αποπροσανατολίσουν και να αφήσουν τον κόσμο να πιστέψει ότι εγώ είμαι ο ένοχος".