Οι τρεις εκλογές που οδήγησαν την Ελλάδα στο μέλλον

210

Τρεις είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις που σηματοδότησαν την μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα. Η πρώτη έγινε πριν από έναν αιώνα και πλέον, στις 28 Νοεμβρίου 1910 οπότε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το κόμμα των Φιλελευθέρων σάρωσε εξασφαλίζοντας τις 307 από τις 362 έδρες και υποχρεώνοντας το πολιτικό σκηνικό να εξελιχθεί.

Ακολούθησε η αναμέτρηση του Ιουνίου 1989 οπότε η Ελλάδα εκλέγει νέα κυβέρνηση σε μια ταραγμένη πολιτική περίοδο.

Ταυτόχρονα διεξάγονται οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Και τα δύο θέματα κυριαρχούν στο πρωτοσέλιδο των New York Times: Ανταποκριτής της εφημερίδας μεταφέρει τους νέους συσχετισμούς στην Ευρώπη σημειώνοντας βέβαια πως οι Ευρωπαίοι είναι αδιάφοροι για τις ευρωεκλογές καθώς δεν πιστεύουν πως οι ευρωβουλευτές μπορούν να κάνουν κάτι.

Και δίπλα μια μεγάλη φωτογραφία του Reuters με τον νικητή των εκλογών στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια που κάποιος του είχε δώσει νωρίτερα, πανηγυρίζει μαζί με ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Ο ανταποκριτής μεταφέρει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου έχασε σε μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησε το σκάνδαλο.

Την τρίτη την θυμόμαστε όλοι. Είναι αυτή του Ιουλίου 2019 οπότε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρωθυπουργός. Και ο μετασχηματισμός της Ελλάδας σε μια σύγχρονη χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr