Αναφορά Φρουζή στον Άρειο Πάγο για τα πεπραγμένα της Εισαγγελέως Διαφθοράς

47
frouzis-tomanifesto.gr

Ακόμα μία αναφορά για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη κατετέθη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αυτή τη φορά καταγγέλλων είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νοβάρτις και κατηγορούμενος στην υπόθεση Κων/νος Φρουζής.

Όπως υποστηρίζει στην αναφορά που κατέθεσε διά των συνηγόρων του σήμερα στην Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, 16 μήνες μετά την “αποκάλυψη” για “δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων” εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, παρα μόνο, όπως σημειώνει ο κ.Φρουζής, με “ψευδεις καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων”.

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι μετά την άσκηση της πρώτης δίωξης σε βάρος του για κακουργηματική δωροδοκία τον Φεβρούαριο του 2018, έχει δεσμευτεί ο μοναδικός τραπεζικός λογαριασμός του που διατηρεί στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον κ.Φρουζή, ο οποίος προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα κίνησης, ο επίμαχος λογαριασμός έχει τροφοδοτηθεί από χρήματα που προέρχονταν από ελληνικές τράπεζες. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς την αποδέσμευση του λογαριασμού, αίτημα το οποίο απερρίφθη.

Στη συνέχεια ο κ.Φρουζής προσέφυγε στο συμβούλιο Εφετών που δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διαβίβασε εκ νέου το αίτημα στην Ελ. Τουλουπάκη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποφανθεί επί του αιτήματος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα.

“Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της”, αναφέρει ο κ.Φρουζής, συμπληρώνοντας ότι “μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες”.