Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας δεν βλέπει την «καμπούρα» του ΠΑΣΟΚ με την εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα του... και ανακαλύπτει ιδεολογικό και πολιτικό διχασμό στη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με την αναταραχή που επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία μετά τις ομιλίες των Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, ο κ. Γλαβίνας προχώρησε σε μία σύγκριση.

Κατηγορεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για εσωστρέφεια, δεν τη βλέπει όμως στο ΠΑΣΟΚ

«Στην Νέα Δημοκρατία δύο πρώην Πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του νυν Πρωθυπουργού για συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, υπάρχει δηλαδή ένας βαθύς πολιτικός ιδεολογικός διχασμός. Ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια σαφής διαμάχη μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, και του κ. Κασσελάκη. Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είδαμε προεκλογικά τρεις πρώην προέδρους του, τους πρώην πρωθυπουργούς κ. κ. Σημίτη και Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Βενιζέλο να στηρίζουν με δηλώσεις τους ανοιχτά την πολιτική και την πορεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής» σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ομογενοποίηση, οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και πολιτικές επιλογές δεν αμφισβητούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε: «Ξεκίνησε μία συζήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο Νίκος Ανδρουλάκης με γενναιότητα άνοιξε τις διαδικασίες και δημοκρατικά είπε να δώσουμε τον λόγο στη βάση. Οι κινήσεις του δεν είναι αποτέλεσμα πιέσεων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όφειλε να πάρει γρήγορες και καθαρές αποφάσεις».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, τη διαδικασία και τις στοχεύσεις των υποψηφίων, ο κ. Γλαβίνας εκτίμησε πως «το μείζον είναι η διαδικασία να είναι πολιτική και να αποτελέσει μία αφετηρία αναζωογόνησης ώστε το κόμμα να γίνει πιο πλούσιο σε ιδέες. Αν κατατεθούν προτάσεις και ιδέες στο τραπέζι του διαλόγου για την επόμενη μέρα είναι σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα βγει πιο ισχυρό και θα γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για τους πολίτες. Οι διαδικασίες στα κόμματα πρέπει να αφορά πάντα τους πολίτες και την διακυβέρνηση της χώρας. Η συζήτηση εντός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενόψει της διαδικασίας πρέπει να είναι εξωστρεφής και να κοιτά προς την κοινωνία».