Ο Γιάνης (Βαρουφάκης) και ο… λύκος

78

Γιάνης χωρίς… λύκο δεν μπορεί να υπάρξει και ο Βαρουφάκης το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό και συχνά πυκνά φωνάζεις “λύκος”. Για να κρατά το όνομά του στην επικαιρότητα αλλά και για να καλύπτει τις φωνές των πρώην συντρόφων του που τον κατηγορούν πως έκανε το ΜέΡΑ25 οικογενειακό μαγαζάκι. 

Και ποιος είναι ο “λύκος” για τον Γιάνη; Μα το μνημόνιο! Με αυτό έδωσε τα σόου του κατά το παρελθόν, με αυτό ανδρώθηκε, απόκτησε ρόλο και λόγο ύπαρξης με αυτό συνεχίζει. Γιατί αν τελειώσουν τα μνημόνια, τι αξία θα έχει ο Γιάνης; 

Στο αγαπημένο του θέμα αναφέρθηκε ακόμα μια φορά μιλώντας στον ΑΝΤ1. Είπε και άλλα βέβαια πολλά και ενδιαφέροντα.

Όπως ότι «δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος», κληθείς να σχολιάσει φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, σε ανοιχτό αυτοκίνητο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα social media, αναφέροντας ακόμη ότι «όλες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση» και προσθέτοντας ότι «και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν».

Σχολιάζοντας τα «πυρά» που δέχεται το Μέρα25 με επιστολές διαμαρτυρίας και αποχωρήσεις στελεχών και υποψηφίων βουλευτών από το κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης είπε «αυτή η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του Μέρα25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το Μέρα25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα». Ο κ. Βαρουφάκης έκανε αναφορά στην κλήρωση μεγάλης μερίδας των συνέδρων, καθώς και την ευχέρεια με 50%+1 ψήφους να μπορεί να εκδιωχθεί ο καθένας από όποια θέση κατέχει, ακόμη και ο ίδιος

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει στρατηγικό λάθος, όταν δεν στήριξε το ευρωομόλογο και τώρα του έρχεται νέο μνημόνιο», υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη του ότι «η ύφεση, λόγω και της κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού, θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ και θα φθάσει το 15%», εκτιμώντας ότι «απαιτούνται πολύ σκληρά μέτρα για να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η ελληνική οικονομία».

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Μέρα25 είπε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να κάνουν αντιπολίτευση, καθώς δεν μπορούν να καταδικάσουν την εφαρμογή εκείνων που οι ίδιοι ψήφισαν όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση»

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr