Ο φασισμός και ο εκπεσμός δεν είναι ελευθεροτυπία

54
Pixabay

Οι λοιμωξιολόγοι μεταξύ των συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν τον κορωνοϊό, πέραν δηλαδή της δύσπνοιας, θα πρέπει να συμπεριλάβουν και την δύσπνοια που προκαλούν οι πρώτες σελίδες ορισμένων εφημερίδων. Αναδύουν δυσοσμία και σε μερικές περιπτώσεις την αποβολή γαστρικού υγρού από το στόμα.

Ο εκπεσμός στην πρώτη σελίδα, και ο φασισμός σε αρκετές περιπτώσεις, δεν είναι ελευθεροτυπία. Είναι κατάφωρη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, που τείνει να λάβει μορφή κανονικότητας στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Αυτό αποτελεί την επιτομή του ολοκληρωτισμού. Η συνήθεια της συνήθειας και η ισοπέδωση κάθε έννοιας σεβασμού στην αλήθεια, δια του εμβολισμού αντισωμάτων «αλήθειας». Μιας «αλήθειας» που εξυπηρετεί την… «ερευνητική» δημοσιογραφία.

Δυστυχώς η επιστήμη δεν θα βρει το φάρμακο για τον εκπεσμό. Και όσοι θεωρούν ότι η αποτύπωση του στην πρώτη σελίδα αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, φοβάμαι ότι διαπράττουν ολέθριο λάθος. Οι «μακελάρηδες» της δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία. Γι αυτούς η τιμωρία πρέπει να είναι σκληρή.

Διαφορετικά και εφόσον συνεχισθεί το «μακελειό» στα πρωτοσέλιδα να μακελεύει πρόσωπα και καταστάσεις, η δημοκρατία κινδυνεύει με διασωλήνωση…

Easy Writer   

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr