Ο Δρίτσας, οι βιασμοί στη Μόρια και οι «καλοθελητές»

73

Με τους… επαγγελματίες «καλοθελητές» και τους «προπαγανδιστές» τα έβαλε ο Θοδωρής Δρίτσας, προσπαθώντας να «εξηγήσει» τί ακριβώς είπε για τους «βιασμούς στη Μόρια, μια φορά το εξάμηνο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να απαντήσει στον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα για την άθλια κατάσταση στη Μόρια, έκανε λόγο για βιασμούς μικρών παιδιών μια φορά το εξάμηνο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρανικόλας είπε: «Να σας θυμίσω τι έλεγαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τη Μόρια, ναρκωτικά, εμπόριο ανθρώπων ακόμα και βιασμοί μικρών παιδιών», με τον κ. Δρίτσα να σχολιάζει: «Δηλαδή μια φορά στο εξάμηνο», προσπαθώντας να στηρίξει το επιχείρημα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ελεγχόμενη» η κατάσταση.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Θοδωρής Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

«Προς όλους τους επαγγελματίες «καλοθελητές», που για μία ακόμα φορά… ανακάλυψαν την Αμερική, θα τους συνιστούσα να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού μου απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. και τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συμπληρωματικά δε, έφερα το παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους και συκοφάντες».

Το σχόλιο της ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τ. Γαϊτάνης με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα ανέφερε τα εξής: «Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το δήθεν ευαίσθητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr