Ο Δραγασάκης κατάλαβε ότι ήταν… λάθος ο Βαρουφάκης (και όχι μόνο)

71

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Ο Γιάννης Δραγασάκης… άργησε λίγο αλλά κατάλαβε ότι ήταν λάθος η ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο tvxs, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι ήταν σημαντικό λάθος το γεγονός πώς ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν ένας άνθρωπος που «υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα».

Ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης μάλιστα κατάλαβε ότι… κάτι δεν πήγαινε καλά και με τη σκανδαλολογία.

Όπως είπε, ήταν λάθος η ανάδειξη των – «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» – σκανδάλων. Κι αυτό γιατί «συνέβαλλαν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εμείς ασχολούμαστε με το παρελθόν ή έστω με το παρόν ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το μέλλον».

«Καλώς ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά»

Πάντως, και σε αντίθετη ρότα με το Νίκο Βούτση, o Γιάννης Δραγασάκης δεν διαφωνεί με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε το ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ότι έμελλε να συμβεί».

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να αφήσει εσωκομματικά καρφιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο σημερινός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νέα φάση της ιδρυτικής του διαδικασίας», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με την εκλογή προέδρου από την βάση και ανέφερε ότι ο κίνδυνος αποκοπής του κόμματος από τις κοινωνικές του αναφορές «δεν είναι μία «μόλυνση» που έρχεται μόνον από τα έξω – υπάρχει και εντός των τειχών».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr