Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, σε μια αποστροφή του λόγου του, τόνισε, ότι « η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει με συμφιλίωση και συναινέσεις με τις ελίτ που θέλουν να κρατήσουν τα συμφέροντά τους», προσθέτοντας: Με εδραιωμένα κατεστημένα, μαζί, δεν μπορούμε να πάμε».

Εκείνη την στιγμή, ακριβώς, ήταν που ένας ηλικιωμένος Κρητικός πλησίασε τον Χάρη Δούκα, κοντοστάθηκε δίπλα του αιφνιδιάζοντας αρχικά τον υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο περήφανος Κρητικός ζήτησε από τον κ. Δούκα να του αφιερώσει μια μαντινάδα με αφορμή τις αιχμηρές επισημάνσεις του για τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής ηγεσίας.

  «Του Ψηλορείτη η κορφή μεγάλη ανηφόρα, μα θα σε βγάλει ο λαός να κυβερνάς την χώρα», απήγγειλε με στόμφο, προκαλώντας τον θαυμασμό του κ. Δούκα.

Και όλα αυτά έχουν την σημασία τους, ειδικά όταν προέρχονται από κρητικά χείλη και από τα μέρη που αποτελούν απόρθητο κάστρο του Νίκου Ανδρουλάκη, που από δείχνουν τα πράγματα του έχουν φυλάξει άλλες μαντινάδες ….