Στην Αμοργό, το πανηγύρι της «ψημένης ρακής» στις 26 Ιουλίου 2025 είχε απλώς στόχο να γιορτάσουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κατέληγε σε δικαστική υπόθεση. Αιτία; Ο Ιάσων Αποστολόπουλος, ο διασώστης που πάντα βρίσκει τρόπο να μπλέκει. Αυτή τη φορά, με μια άκαιρη και προβληματική «παρέμβαση».
Στις 2:30 τα ξημερώματα, μια ομάδα φώναξε «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ο τραγουδιστής απάντησε «λευτεριά στην Κύπρο». Το πανηγύρι μετατράπηκε σε αρένα. Ο Αποστολόπουλος έσπευσε να απαθανατίσει και να σχολιάσει τα πάντα στα social media, σαν να παρακολουθούσε μάχη υψηλής στρατηγικής.
Ο Δήμος Αμοργού αποφάσισε να πάρει μέτρα. Ο Αποστολόπουλος δεν έκανε καμία ειρηνική παρέμβαση. Προκάλεσε χάος μπροστά σε κόσμο που διασκέδαζε και είχε πιει. Δεν υπήρξε αίτηση ούτε άδεια για διαμαρτυρία. Η παρέμβασή του ήταν άκαιρη και προβλέψιμα προβληματική, οδηγώντας σε ένταση και πρόωρη διακοπή της γιορτής.
Η ανάρτηση του Αποστολόπουλου έδειξε ξεκάθαρα ποιος δημιούργησε το πρόβλημα. Το γιουχάρισμα του τραγουδιστή, που εκείνος θεώρησε λεπτομέρεια, ήταν στην πραγματικότητα απόδειξη της αναστάτωσης που προκάλεσε. Το πανηγύρι σταμάτησε και οι ντόπιοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
Με εντολή του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος υπέβαλε την ανάρτηση στον εισαγγελέα μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ο Αποστολόπουλος έγινε υπεύθυνος για την αναστάτωση. Όχι επειδή ήθελε να διδάξει ηθική ή πολιτική, αλλά επειδή επέλεξε να ανακατευτεί σε μια εκδήλωση που δεν τον αφορούσε και να προκαλέσει χάος. Το πανηγύρι σταμάτησε, η «διατάραξη της κοινής ειρήνης» καταγράφηκε, και η Αμοργός απέκτησε τον δικό της αμφιλεγόμενο social media «ήρωα».