Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πείσουν πως δεν έφεραν τα Funds ούτε τους έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικούν με οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια την είσπραξη απαιτήσεων έρχεται η δημοσιοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που καταρρίπτει αυτό το αφήγημα.

Και αυτό διότι η απόφαση του Αρείου Πάγου που μετατράπηκε σε προεκλογική σημαία από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει με σαφήνεια ότι τα Funds, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π), «έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Πρόκειται για το άρθρο που περιλαμβάνεται στον νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στη Βουλή και ο οποίος όπως αναφέρεται επιτρέπει στα funds Και τους servicers να χρησιμοποιούν κάθε ένδικο μέσο, φυσικά και αυτό του πλειστηριασμού, για να διεκδικήσουν τις όποιες απαιτήσεις έχουν βάσει των συμφωνιών εξαγοράς των δανείων από τις τράπεζες.

Επί της ουσίας ο Άρειος Πάγος εκλήθη να αποφανθεί αναφορικά με δύο νόμου. Αυτός του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και αυτών του ΠΑΣΟΚ του 2003 που αφορά στη δραστηριοποίηση των funds δεδομένου ότι επικαλέστηκαν τον νόμο του ΠΑΣΟΚ για να αποτρέψουν Funds και servicers να εμφανίζονται ως διάδικοι σε περιπτώσεις άσκησης ένδικων μέσων που έχουν ως αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό ενός ακινήτου.

Και αυτό που ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε είναι ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξης Τσίπρα και το 2015 δίνει τη δυνατότητα στα Funds και τους servicers να προβαίνουν  σε όλες εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες. Ουσιαστικά όμως αυτό που προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου είναι η απίστευτη υποκρισία του αρχηγού  και τους συνόλου των στελεχών της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το αφήγημα που έστησαν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση πληροφορίων για την απόφαση του Αρείου Πάγου, που σήμερα έγινε ακριβώς γνωστή ως προς το περιεχόμενο που αφορά τα Funds, δείχνει να είχε στόχο να χαθεί η μπάλα και να επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκώσει τον κόσμο με το σύνθημα που τον έφερε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015. Το έτος δηλαδή κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους ΑΝΕΛ πέρασαν τον σχετικό νόμο,.

Το αφήγημα καταρρίπτεται. Και ακόμη περισσότερο αυτό με τα περί 700000 κατοικιών που θα πέσουν στα χέρια των «κορακιών» των πλειστηριασμών που ως κυβέρνηση θεσμοθέτησαν.

Τα υπόλοιπα αποτελούν μια ακόμη απέλπιδα προσπα΄θεια του Αλέξης Τσίπρας και των στελεχών του να δημιουργήσουν συνθήκες οργής και αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης, το τελευταίο δηλαδή που έχει απομείνει στην Κουμουνδούρου μπροστά στη επερχόμενη νέα εκλογική ήττα.