Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στον αείμνηστο δήμαρχο Χαλκιδέων, Γιάννη Σπανό, που διοργάνωσε το Ευβοϊκό Ωδείο.

Η εκδήλωση, την οποία πλαισίωνε μουσικά η ορχήστρα του Ευβοϊκού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Πέτρου Πρόκου, διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας.

Η ιδιοκτήτρια του Ευβοϊκού Ωδείου, Γιώτα Σιάνου, στην εισαγωγική της ομιλία αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου δημάρχου, ενώ ακολούθως η Μαίρη Λάμπρου, στενή συνεργάτης του Γιάννη Σπανού, τόνισε πως επί των ημερών του έγιναν τα σπουδαιότερα έργα σε αυτόν τον τόπο.

Μίλησε για τη ζωή του, την οικογένειά του, καθώς και την επαγγελματική του πορεία πριν ασχοληθεί με τα κοινά, με εκτενή αναφορά στην προσφορά του ως δημάρχου.

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης και η δήμαρχος, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με δηλώσεις φίλων και συνεργατών του αειμνήστου. Στη συνέχεια μίλησαν μέλη της οικογένειάς του.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος μίλησε για τον αείμνηστο δήμαρχο και συνεχάρη το Ευβοϊκό Ωδείο για την πρωτοβουλία να τιμηθεί η μνήμη του. Σημείωσε ότι ισχύει το σύνθημα που υπήρχε στην αφίσα της εκδήλωσης «ο Δήμαρχος που άλλαξε την πόλη μας», και επισήμανε ότι αυτός είναι και ο λόγος που θα μείνει στη μνήμη μας.

Τέλος, απευθύνθηκε προς τον Μακαριώτατο, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του αειμνήστου, και του τόνισε πως ο Γιάννης Σπανός πραγματικά τον αγαπούσε και τον τιμούσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, εξέφρασε τη συγκίνησή του και ανέφερε ότι ήταν πρόθυμος να παραβρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση από την πρώτη στιγμή που τον προσκάλεσαν.

Πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Σπανός υπήρξε προσωπικότητα που άφησε αποτύπωμα όχι μόνο στους χώρους της Χαλκίδας ή όπου αλλού τον κάλεσε η πατρίδα να υπηρετήσει, αλλά και στους φίλους και στους συνεργάτες του. Μίλησε για το έργο του ως δημάρχου και τόνισε: «Η μνήμη του Γιάννη Σπανού να είναι αιώνια και το παράδειγμά του τρανό».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιάννης Σπανός ήταν ο δήμαρχος που οραματίστηκε και υλοποίησε τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης. Ένας άνθρωπος που οι Χαλκιδέοι αγάπησαν και τίμησαν.

Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Χαλκίδος, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Πάνος, η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.