Τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή και τη συμμετοχή του στο ολιγομελές Πολιτικό Κέντρο στη Χαριλάου Τρικούπη πρότεινε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Παύλο Γερουλάνο. Ο κ. Γερουλάνος στη συνομιλία που είχαν του απάντησε – σύμφωνα με πληροφορίες– ότι θα σκεφτεί την πρόταση όσον αφορά τον ρόλο του στη Βουλή – είναι ήδη τομεάρχης Οικονομίας, όπου και θέλει να παραμείνει.

Στο Πολιτικό Κέντρο, εκτός από τον κ. Γερουλάνο θα είναι ο Χάρης Δούκας και η Άννα Διαμαντοπούλου,  η οποία θα αναλάβει επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού. Στο Πολιτικό Κέντρο θα συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας και άλλα δύο στελέχη. Διακριτό ρόλο θα έχει ο Λευτέρης Καρχιμάκης και ο Κώστας Τσουκαλάς, οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο βουλευτής Κέρκυρας και δικηγόρος, Δημήτρης Μπιάγκης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε κάθε «σενάριο» που συζητείται παραμένει ο Δημήτρης Μάντζος και ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπησης στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης (θα εξαρτηθεί από την απάντηση Γερουλάνου). Αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το σύνολο των αλλαγών στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα (οι νέοι Τομεάρχες και τα «χαρτοφυλάκια» στη «σκιώδη κυβέρνηση».

Τι θέσεις θα προταθούν σε Διαμαντοπούλου και Δούκα;

Η Άννα Διαμαντοπούλου μάλλον θα αναλάβει υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Ο Χάρης Δούκας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και μια σειρά στελεχών θα μετάσχουν στο 11μελές Πολιτικό Κέντρο που θα έχει τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό και θα συνεδριάζει τακτικά. Ισχυρά αναβαθμισμένοι αναμένεται να είναι στελέχη της νεότερης γενιάς που στήριξαν Ανδρουλάκη, όπως οι Λευτέρης Καρχιμάκης, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Κώστας Τσουκαλάς. Θα ενισχυθεί ο πρωινός καφές με τη συμμετοχή του τομέα Επικοινωνίας (παραμένει ενισχυμένη η Στεφανία Μουρελάτου, ενώ προστίθεται ο Βαγγέλης Τσόγκας), του εκπροσώπου Τύπου Θανάση Γλαβίνα, του γραμματέα της ΚΟ και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Θα ανακοινωθούν και αλλαγές στα κομματικά «χαρτοφυλάκια» με στόχο να δημιουργηθούν ισχυρά δίπολα απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης τους οποίους οι σκιώδεις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα παίζουν man to man προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα του ΠΑΣΟΚ.
Διακριτά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αναλάβουν ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Παύλος Χρηστίδης αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη.